Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Живот в стъпки по пясъка - София от УАСГ
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1
Тема: Живот в стъпки по пясъка - София от УАСГ
#16134
asf
Асистент
Мнения: 1
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Живот в стъпки по пясъка - София от УАСГ 9 Години, 6 Месеци Карма: -1
Премиерата на дебютния роман на София Папазова - "Живот в стъпки по пясъка" - ще бъде на 5 март (Понеделник) 2012г. от 18ч., в Центъра за култура и дебат ”Червената къща”, ул. “Любен Каравелов” №15, зала „Пеша Николова”, 2 ет. Книгата ще бъде представена от проф. Владко Мурдаров.Темата на романа:

Какво е животът? Приключение, предизвикателство, битка, дар или заем… Защо на едни се дава всичко, а на други се отнема всичко? Защо някои хора достигат мечтите си с лекота, а други се борят, разкъсвайки душата си, за да получат мечта?

Сладки ли са извоюваните цели, или си прекалена уморен, за да им се насладиш? Какво е щастливият живот? Къде е любовта? Каква е цената на залък хляб? Прочетете този роман и може би ще разберете… Красивата Италия ще ви разкаже… може би…

Резюме:

Романът описва семейния уют, близкото приятелство, истинската обич, силната воля и цената на живота. В него се разказва от първо лице, което въвлича читателите в една лична изповед. Има откъси, които са написани в трето лице и тяхната задача е да ги провокира да помислят кой стои зад тези думи.

Сюжетът на творбата се развива в две посоки – романтична Италия и достолепна Англия. Идеята да се представи човешкото битие следва две линии – трудно извоюван и заслужен живот и подарена, бляскава и гладка съдба.

Изразно средство са двете главни героини: Серена – силна, борбена и талантлива художничка и Елеанор – богата, презадоволена и красива жена без цел в живота. Серена е родена в италианското градче Арецо. Този град е известен в Тоскана с добива на злато.

Златото е символ на това, което Серена постига в живота си. Семейството й държи пекарна и от нея изкарва прехраната си. Топлият домашен хляб символизира уют, сигурност и традиции. Серена израства в сплотеност, трудолюбие и съзрява още в детството си. Т

я притежава упоритост и борбеност, за да следва мечтите си, смелост и сили, за да ги достига, търпение, за да ги дочака да станат реалност. Любовта в сърцето й дава смисъл на нейната борба!

Серена и Елеанор в различни етапи от живота си срещат харизматичния и ерудиран италианец Паоло. Мъж, който по свой начин прониква в сърцата и на двете героини. Елеанор има връзка с него за кратко и разстоянието помежду им ги разделя.

Но той остава в душата й, въпреки края на отношенията им. Серена му отдава цялото си същество и тяхната любов оцелява – една изстрадана, чакана и копнежна любов.

Пътищата на Серена и Елеанор се пресичат един единствен път, в една съдбовна и за двете нощ. Нощ, в която Елеанор се сгодява, а за Серена едничката любов в живота й е разрушена. Елеанор се омъжва за прекрасен човек, има деца и върви все по гладък, широк и ярко осветен път.

В това време отчаянието тласка Серена към отношения с неподходящи партньори и животът й се извива по мрачни пътеки – губи първото си дете и след дълго чакане ражда своята дъщеря. Но спокойните дни са кратки, съдбата я мами отново. Самотата й я отвежда на дъното.

С едва събрани сили, тя успява да се изправи, да стъпи върху несгодите и да излезе от там. Научава, че никога не трябва да гледаш назад, че случилото се веднъж не се повтаря и не подлежи на промяна, че хората са това, което позволяват сърцата им.

Тя разбира, че всеки сам е отговорен за избора, който прави и че не бива да чака нищо от никого, а да върви напред и само напред, без да поглежда встрани. А тези, които те ценят, които се нуждаят от теб, които са наистина необходими на самия теб, ще бъдат в живота ти точно, когато трябва, за толкова време, за колкото трябва и по начин, по който ще те променят в правилната посока.

Дебютният роман на София Папазова ще бъде представен от проф. Вл. Мурдаров в понеделник, 5-ти март 2012г., между 18 и 20 часа в Центъра за култура и дебат “Червената къща”.

Заповядайте на това място, съхраняващо духа на Италия, за да разберете повече за романа, който разказва за човешката съдба, за любовта, за достигнатите мечти, простиращи се над хълмовете на живописната Тоскана…

Мотото на Червената къща е: “voi che entrate qui lasciate ogni cattivo pensiero” и означава “вие, които влизате тук, оставете всяка лоша мисъл”, затова елате, за да зарадвате ума и душата си! Моля, потвърдете присъствието си!

Събитието е спонсорирано от фирма ACS Global Services Ltd.

София Папазова е родена през 1979 г. в гр. София. Завършила е художествената гимназия за приложни изкуства през 1998г. и УАСГ през 2004г. Работи като архитект и дизайнер. Романът “Живот в стъпки по пясъка” е дебютът й в творческото литературно писане.


http://www.public-republic.com/magazine/2012/03/86033.php
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Отиди най-отгореСтраница: 1
Модератори: vassil, segafredo, dark_half