|
Записване на горен курс с невзети изпити (1 разглежда/т) (1) Гости
| | |
Тема: Записване на горен курс с невзети изпити
|
|
Отг: Записване на горен курс с невзети изпити 15 Години, 3 Месеци
|
|
Ей Toshiba, гледай да не изядеш патладжанина също така скоро май не си ял и бабек да дойда да та нараня!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omega написа:
Kolkozabavno написа:
Omega написа:
Трябва хъс, съобразителност, ориентация и не малка доза късмет.
Интересно, аз си мислех, че се иска интелект. Така както го описваш всеки селски тарикат трябва да проектира сгради.
Интелект. Мисля, че това се подразбира. Ама не си мисли, че с интелект, и без гореизброените неща си хванал Господ знаеш за къде...Не е 1975 г. , за да Ви преразпределят след като завършите. Тогава става интересно да се види кой кой е. Omega то от самолет се вижда, че си абсолютен идиот и жей
|
|
|
|
iJS3
Главен асистент
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
А за колегата от Дупница....
|
|
|
|
Omega
Асистент
|
|
|
Kolkozabavno написа:
Omega написа:
Тогава става интересно да се види кой кой е.
Кой, кога... В моя курс има пълни отличници, които си взимат всички изпити без изключение със преписвания, слушалки и т.н. Те проявяват хъс (в преписването), показват амбиция (да изкарат заветната стипендия) ориентирани са (къде да седнат в залата) и са съобразителни и късметлии (защото не ги хващат). Кажи ми какви инженери ще стане от тях?
Много добре знаеш, за какво говоря. Това какъв инженер си, ще се разбере много скоро. Там "слушалки" няма да вършат работа, но и само отличният успех няма да ти помогне. Освен ако не искаш цял живот да бъдеш "на заплата" при някой, дето се е оказал по-съобразителен от тебе.
P.S. dido1111, едва ли аз съм виновен, че си имал тежко детство и смяташ всичко, което ти кажат, за разменна монета.
|
|
|
|
|
|
|
Ако заплатата е мотивираща и отговаря на поетата отговорност и свършена работа, мисля че всичко е наред. А и ако не се лъжа след придобиване на ППП може да работиш освен към някоя фирма на трудов договор, да извършваш проектантски услуги като декларираш парите като допълнителни доходи. Тоест не е нужно да си юридическо лице. Въобще много хубава професия е нашата, но се очертава една много гладна година /дано е само една/. Споделяш ли моето мнение, Омега?
|
|
|
|
|
|
|
Между другото знаеш ли какви с условията за придобиване на ППП в момента?
|
|
|
|
Omega
Асистент
|
|
|
Toshiro написа:
Въобще много хубава професия е нашата, но се очертава една много гладна година /дано е само една/. Споделяш ли моето мнение, Омега?
Абсолютно. Дано само да е една година. Професията е чудесна, но поради масовото строителство последните години и липсата на адекватни продажби на което, нямаше как да не дойде момента, в който работата ще спадне в пъти, независимо дали говорим за проектиране или изпълнение. Гладен няма да остане никой все пак. Все още ако искаш, може да си намериш работа, макар и за значително по-малко пари.
P.S. Мисля, че сам знаеш отговора на въпроса си. Ако съм прав и не съм те надценил, то нека ти помогна с това, което ще трябва да представиш. www.kiip.bg/documents/forms/FormulyariPPP-end-09[1].10.2008.pdf
|
|
|
|
|
|
|
Благодаря за формулярите - странно, но не ги намерих сам. Имах предвид наредбата за проектантска правоспособност - не мога да разбера, защо трябва да чакаш 4 години на свободна практика. възможен е следния прецедент - за 2 години на свободна практика да участваш в повече и по-разнообразни проекти като частно лице - да преработиш нещо, да направиш някое друго КМД, детайлче, това, онова, някоя друга армировчица, отколкото ако отговаряш на изисквания по чл. еди кой си. Демек на частно покрай разни инженери да научиш повече от колкото покрай 1 в бюрото. А и друго неприятно нещо в момента е, че ако някъде търсят млад проектант, те го търсят готов научен - демек ако им трябват умения по РОБОТ или АРМКАД или ТАУЪР са готови да чакат такъв кандидат, докато се появи. Работата не е спешна никъде и както казва бившият ми шеф - ако пише "искаме 2г. опит и ППП" - значи са достатъчно нагли и наистина го искат. Не е никак лесно дори и да искаш да си намериш работа като проектант. Поне така виждам нещата аз де.
|
|
|
|
|
| | |
|
|
|
|
|
|