|
Дипломни ръководители (1 разглежда/т) (1) Гости
| | |
Тема: Дипломни ръководители
|
|
Дипломни ръководители 14 Години, 2 Месеци
|
|
Как да си избере човек дипломен ръководител и какво правим, ако тези които сме си набелязали вече са заети? Осъзнавам, че който е минал по този път е може би вече не гледа студентски форуми, но ако някой има информация от познати, моля да сподели.
Също така трябва ли да си търсим втори човек за част технологии, въобще как протича целия процес на правене на дипломна работа? До колко се намесва дипломният ръководител и колко често се ходи на консултации? Въобще всякаква информация, свързана с темата ще бъде полезна.
Благодаря предварително
|
|
|
|
|
Отг:Дипломни ръководители 14 Години, 2 Месеци
|
|
tanq4474 написа:
Как да си избере човек дипломен ръководител и какво правим, ако тези които сме си набелязали вече са заети? Осъзнавам, че който е минал по този път е може би вече не гледа студентски форуми, но ако някой има информация от познати, моля да сподели.
Също така трябва ли да си търсим втори човек за част технологии, въобще как протича целия процес на правене на дипломна работа? До колко се намесва дипломният ръководител и колко често се ходи на консултации? Въобще всякаква информация, свързана с темата ще бъде полезна.
Благодаря предварително
Отиваш при преподавателя по-раничко докато са свободни, че освен Оксанович май няма други, които приемат по 20 човека. Ако този който искаш е зает ... няма как, но минаваш по редичката докато си намериш свободен
|
|
|
|
|
|
|
Да, наистина е хубаво по-отрано да си избереш дипломния ръководител, даже ние си ги избирахме ощя в края на 4-ти курс. Това да си при предпочитан дипломен р-л има и предимства и недостатъци. Предимствата са, че явно обяснява по-добре и обръща повече внимание, а не претупва нещата. Недостатъка е, че ще трябва да чакаш на опашка всеки път при консултациите, но това във УАСГ си е ежедневие, така че трябва да си свикнала да висиш пред кабинетите с часове.
На консултации се ходи в приемното време, обикновено в началото малко по-често докато се отпочне дипломата и се изяснят детайлите, после на по-големите етапи от проекта. Единствено трябва да се съобразява, че всяка по-груба грешка може да те върне доста назад, но това по-рядко се допуска, имайки предвид еднообразието на дипломни работи и това че почти всичко е правено и като проект.
Един съвет само! Твърде подвеждащо е да се мисли, че времето за подготовка на дипломата е предостатъчно и може човек да я поотложи.
|
|
|
|
|
|
|
dark_half написа:
Един съвет само! Твърде подвеждащо е да се мисли, че времето за подготовка на дипломата е предостатъчно и може човек да я поотложи.
Това си важи и за всички проекти през семестрите. Но тук е наистина фатално
|
|
|
|
|
|
|
taka si e az ve4e potah 1-2 i mikazaha 4e sa zaeti,taka 4e pak trqbva da mislq alternativi
|
|
|
|
|
|
|
И знайте, че дипломната работа не е проектът на живота ви. Не става въпрос за натягане или не, не става въпрос за мерене на чвертежи. Дипломната работа е преговор.
|
|
|
uacg.forumup.com
|
|
|
|
Доколко важна е наистина дипломната работа? В смисъл, като ходиш по интервюта питат ли те каква дипломна работа си правил и такива неща?
|
|
|
|
|
|
|
Мен са ме питали, но не мисля, че е от значение. Ако си правил метал не значи, че няма да те вземат на работа във фирма, която се занимава със стоманобетон и обратното. Минимумът от знания, които трябва да имаш за да защитиш успешно няма връзка с това каква е темата на дипломната ти работа. Останалото са детайли.
|
|
|
uacg.forumup.com
|
|
Отг:Дипломни ръководители 13 Години, 11 Месеци
|
|
И мен винаги ме питат каква дипломна съм правил, но главно от любопитство. Ще ви дам един съвет - питайте диплония си ръководител правил ли е подобна дипломна работа преди, ако правите нещо нестандартно
|
|
|
|
|
| | |
|
|
|
|
|
|