|
Корупция в УАСГ (1 разглежда/т) (1) Гости
| | |
Тема: Корупция в УАСГ
|
|
Корупция в УАСГ 15 Години, 7 Месеци
|
|
Ние сме група кандидатстуденти със сериозен опит в подготвителните курсове, някои от нас “многогодишен”. Познаваме от първа ръка изискванията, тъй като сме посещавали университетския курс в ателиетата на всички от комисията, също така познаваме по-голямата част от нашите конкуренти и общото ниво. Смятаме, че сме изградили верен критерий за “добра” и “лоша” работа според многократно дефинираните от преподавателите критерии.
В процеса на изпитите станахме свидетели на някои практики, които ни карат да се съмняваме в обективността на провеждането им.
В последните две години минималният бал е нереално висок поради факта, че по рисуване много рядко се пишат оценки под добър (4), следователно оценките 4 се равняват на сла (2). Това позволява на хора със значително по-слаба подготовка да имат реални шансове за класиране. Същевременно, когато човек с тригодишна подготовка получи оценка около 4, подобно на човек, който туко що е започнал, това е очевидна несправедливост. Невъзможно е в последните две години, качеството на подготовката да се е подобрило толкова, че да се появят 140 души с оценки близо до отличен (6). Това буди съмнение, че оценките на някои кандидати са изкуствено завишени. Съмнение относно прозрачността бъду фактът, че в последните години оценките излизат близо седмица след като изпитите са свършили, а класирането още няколко дни след това; така възниква съмнението, че оценките могат да бъдат сравнявани и постфактум моделирани.
Колеги, може би и Вие сте се сблъсквали със суровата реалност на изпитите в УАСГ.
Всички вие сте се възползвали от предоставената ви възможност да видите работите си отново, и да ви бъдат обяснени причините за конкретните резултати.Категорично не сме убедени в коректността на обясненията откомосията.Отговорите са тенденциозни и без елемент, който да подава мярка коя грешка с колко стотни трябва да бъде наказана.Протестираме срещу нереално високите оценки на някои кандидати,които лично познаваме и които са се готвили значително по-малко от други.В същото време хора, от които всички сме се възхищавали по време на курсовете, имат оценки, които според така действащата скала се равняват ба двойки и тройки.
Колеги, да поставим въпросът ребром! Отново изпитите чукат на вратата.За някои от нас-за пореден път.Има ли според вас корупция при журирането? Има ли злоупотреба с власт в комисията? Пак ли ще си тръгнем след кампанията с “тактичните” успокояващи обяснения на някои преподаватели и с нови надежди за догодина? Докога ще ни трябва “още малко” докато други влизат с връзки, пари или много пари?
|
|
|
|
|
|
|
Ти влез да осетиш пауара :D
|
|
|
|
|
|
|
Някой хора не се справят на пълен потенциал, когато са под напрежение, или с други думи - имат изпит. Да, в интерес на изтината във ВИАС в последно време лесничко се влиза, но после дали всеки излиза. Мъка си е, тъй че както казаха, ти влез и ще го усетиш...
|
|
|
|
|
Отг: Корупция в УАСГ 15 Години, 7 Месеци
|
|
btw....колеги, нека да не се правим на малоумни...всички сме наясно как стават нещата с архитектурата...една част от кандидатите влизат от задната врата......ама кво да правим все пак сме в България
п.п. а м/у другото без доказателства всичко си остава празни приказки
|
|
|
|
|
|
|
Винаги е имало такива неща, но няма желание да се пресече, защото на някой ще им спре кранчето. Ние може да си говорим както политиците „както казват ...”, „говори се че ...”, но е факт нежеланието да се промени, най-простият пример при определянето на стипендиите не беше изведен успеха на класираните своевременно, което подклажда съмненията. Същото е и за архитектурата, нищо не струва рисунките на класиралите се да бъдат сканирани и качени на страницата на университета с коментари за допуснатите грешки и принципа на оценка и всеки да си направи преценка дали може да рисува така както очаква оценителната комисия. А останалите, които си плащат те са по отделно класиране на така наречените спонсори и т.н.
Според мен нивото на корупция в УАСГ е на по ниско ниво, защото повечето преподаватели работят паралелно във фирми с по-добро заплащане и може би е по-лошо, че не са мотивирани да преподават качествено, да скатават от часовете, „вий си знаете ...”, „ще се справите сами ...”!
|
|
|
|
|
|
|
Съвсем не съм на мнение, че е правилно това, ако наистина се случва, ама от реплики от типа на "все пак сме в България" ми е писнало. Да не би само тук да има корупция? Корупция има навсякъде, където има власт... особено извън България.
|
|
|
uacg.forumup.com
|
|
|
|
Дежурното оправдание "Все пак сме в България" и мен ме дразни много. Някои хора са свикнали да се оплаква вместо да свършат нещо!!! Има много начини за вадене на корупция на яве - скрити камери, белязани пари и т.н. Ако не ви изнася нещо, просто се вземете в ръце !
|
|
|
|
|
|
|
ivan_uacg написа:
Дежурното оправдание "Все пак сме в България" и мен ме дразни много. Някои хора са свикнали да се оплаква вместо да свършат нещо!!! Има много начини за вадене на корупция на яве - скрити камери, белязани пари и т.н. Ако не ви изнася нещо, просто се вземете в ръце !
и точно защото има ...аз и ти си киснем пред монитора и си пишем мъдри мисли, казвайки че трябва да се направи нещо........защото квото ни обществото такива ни и студентите...и докато се будя нощем от викове 'к*рвииии' и от чалгията в съседната кръчма....си оставаме 'девета глуха'
|
|
|
|
|
|
|
uzunov написа:
ivan_uacg написа:
и точно защото има ...аз и ти си киснем пред монитора и си пишем мъдри мисли, казвайки че трябва да се направи нещо........защото квото ни обществото такива ни и студентите...и докато се будя нощем от викове 'к*рвииии' и от чалгията в съседната кръчма....си оставаме 'девета глуха'
Много добре казано, колега, ...докато има чалга, ракия и кисело зеле няма да се промени мисленето на българина
|
|
|
|
|
|
|
И ако си мислиш, че като смениш чалгата с поп, киселото зеле с КФЦ и ракията със скоч ще промениш нещо... мисли си го
|
|
|
|
|
| | |
|
|
|
|
|
|