Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Студенти 2012
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1...9101112131415...18
Тема: Студенти 2012
Mfo
Доцент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Отг:Студенти 2012 12 Години, 5 Месеци Карма: 31
Ъ..., а като си помисля колко преки и косвени разходи ми коства добрата подготовка по математика, не само за изпита, а изобщо... Колко усилия ми коства да завърша пълноценно, въпреки че някои от колегите ми избутаха на инерция... Като гледам, в момента е "свободен достъп" и познатият виц за УНСС и охраната на входа на ТУ трябва да се глобализира и преработи във вида:

- Защо има портиери във входoвете на университетите ?
- За да не влезе някой външен до тоалетната и да завърши висше...

Наздраве! Вече не знам кой може да направи нещо за промяна... Наистина не виждам как нещата в цялата "държава" биха се променили, всякакви революции, протести, референдуми, подписки, инициативи са пресъхнал кладенец в моите очи. Който е оптимист - стискам му палци.

Последна редакция: 14/08/2012 14:33 от Mfo.
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
blqblq321
Главен асистент
graphgraph
Отг:Студенти 2012 12 Години, 5 Месеци Карма: 2
Знам за какво говориш ... ,не са виновни тези ,които влизат с ниски оценки ,виновни са тези ,които ги пускат ,но няма как иначе ... и 2-те страни не са виновни ,поради простата причина ,че едните имат желание да запишат ,а другите имат желание за кандидати ... единствената виновна страна е държавата ,докато има пожарникарчета и учители по физкултура (нямам нищо против хората с такива професии) трупащи милиони и милиарди на гърба на данъкоплатеца и още 200 и косур пиявици ,които изядоха всичко и пак не се отказаха ... ами така ще бъде ... европейски такси ..български заплати .. и после нямало хора ... ами нима някой номален ще седи тук ,ще го правят на маймуна и той ще седи и ще вика ..."дааа ,хубаво ми е .." ... иначе да ... познато ми е ..решаването до късно на задачи ..многото тетрадки и листи ... ,но хубавото е ,че имам желание ,а някой хора карат на автопилот ... това е тревожещо ,но всяка коза ,за своя крак ..

katy
Асистент
graphgraph
Отг:Студенти 2012 12 Години, 5 Месеци Карма: 0
Тва тия дето сега могат да се нагласят в УАСГ-то без изпит ли ще се запишат не мога да разбера? Ако е така наистина не е честно......

Gavazov
Шеф-катедра
graphgraph
Отг:Студенти 2012 12 Години, 5 Месеци Карма: 1
И да има изпит, ще е за замазване на очите - съмнява ме.Ама така е, едни учим цяла година, други ей така ще влезнат сигурно.

Константин Георгиев
Главен асистент
graphgraph
Отг:Студенти 2012 12 Години, 5 Месеци Карма: 5
Е на вас пък какъв ви е проблема... има си държавна поръчка, държавата има нужда от еди колко си ХМС инженери (не знам дали тази специалност или някоя друга е пусната тая година). Държавата също така има нужда и от 140 архитекта. В общи линии това е всичко. Ама понеже за архитектурата има повече кандидати отколкото места трябва да има изпит за да се отсее кои най-заслужават да влязат. Както и за останалите специалности. При положение че желаещите са по-малко от местата какъв смисъл има да се отсяват. А пак напомням тези еди колко си хмс инженера трябва да се създадат.

Mfo
Доцент
graphgraph
Отг:Студенти 2012 12 Години, 5 Месеци Карма: 31
Коце, Коце-е-е... личи си, че си доста по-млад (и зелен), но спокойно - все някога ще разбереш същността на социалните процеси в нашата държавица...

"Държавата" от нищо и никого няма нужда, освен от приходна част в бюджета... фактическото значение зад постановленията на МС е много просто - университетите заявяват брой места за прием, а министерски съвет формално ги одобрява всяка година. Не съм запознат с реален законов механизъм, ограничаващ приема извън границите на обективно разумното. Още по-малко вярвам, че някой фактически регулира приема във ВУЗ. От отдавна механизма, работил в "социалистическото" време, не работи и всичко е на (уж) пазарен принцип, в който търсенето и предлагането нямат нищо общо с "държавата". И понеже вече повторихме тази дума толкова много пъти, хайде да вземем да я поясним де...

Какво разбираме под "държава" в нашите коментари ? ... страхувам се да си го призная, но аз нищо не разбирам. Една дума, едно понятие, загубило смисъла си в многото повторения. Кое ни сплотява като Държава...? Не са езика, културата и историческото наследството, те ни дефинират като етнос, но не и като Държава... А дали не са партиите, "политиците", съдебната система и Конституцията... м-м-м-оже би, аз не съм ги видял да функционират, а ти ?

Ето... може да се каже, че това ми е проблема...

П.П. Няма нужда да казвам, колко от тия "необходими" инженери и архитекти изобщо завършват и каква малка част от тях наистина СА такива след завършването си...

Последна редакция: 15/08/2012 21:16 от Mfo.
Gavazov
Шеф-катедра
graphgraph
Отг:Студенти 2012 12 Години, 5 Месеци Карма: 1
Предния коментар ми изглежда доста точен и обективен. Като цяло тук не съм забелязал да се говорят празни приказки,всеки казва обективни неща, така че съм абсолютно съгласен

Константин Георгиев
Главен асистент
graphgraph
Отг:Студенти 2012 12 Години, 5 Месеци Карма: 5
Да бе, проблемите които ги изброи не се и опитвам да ги отричам. Идеята на мнението ми е, защо аджеба се пускат тези места и защо не проблем да влязат хора без изпити щом няма някой толкова по-достоен и положил изпит който да ги заеме. Защото да, логиката показва че който е седнал и си е скъсал задника да учи за кандидатстудентски изпити би трябвало да е по-добъ студент, ама и двамата знаем, че това всъщност не е показател. Айде нека изключим дъжавата и нейните фиктивни нужди, ама виж, че дава се шанс на определен брой (одобрен по реда дето ти каза) хора да станат ХМС инженери. И щом се дава шанс на тея хора в тази бройка, те наистина имат възможност да станат, пък останалото си зависи от тях и не мисля че на мен, на теб или на някой друг трябва да ни е кофти, че се дава шанс на тези хора, ами не се орязва специалността от към бройка заради малкото желаещи.

И пак, изказването ми беше по повод това, че хората положили изпит се чувстват ощетени. А това си е точно българска работа...

Gerry Ivanova
Главен асистент
graphgraph
Отг:Студенти 2012 12 Години, 5 Месеци Карма: 0
За съжаление все още няма работа за ХТС и ХМС инженери, което от една страна оправдава нежеланието на младежите да учат нещо, което няма да работят... То не, че каквото и да си завършил няма шанс да се прекфалифицираш... Имам дори и пример човек завършил ВИАС две години след завършването си не е работил в строителството, но не се е и прекфалифицирал, както неговите колеги са направили и след тези две години все пак е успял да започне работа в строителството и до днес си работи по специалността. Но това, че сега не се търсят ХМС и ХТС инженери не означава, че след някоя друга година няма да се търсят. В момента много навлезе пречистването като търсена специалност понеже има огромен недостиг на кадри, защото хората завършили пречистване преди време и липсата на реализация на специалността са излязли извън България... Всяко нещо си е до времето и до точния момент.

blqblq321
Главен асистент
graphgraph
Отг:Студенти 2012 12 Години, 5 Месеци Карма: 2
Или до точния терминал ...

Отиди най-отгореСтраница: 1...9101112131415...18
Модератори: vassil