Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Доволни ли сте от университета?
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1234
Тема: Доволни ли сте от университета?
Kolkozabavno
Ректор
graph
Изключен Click here to see the profile of this user
Отг: Доволни ли сте от университета. 13 Години, 5 Месеци Карма: 11
Oliver написа:
който е карал лекции при Тотев на мултимедия ще ти каже колко е важна тя за учебния процес...

Веднъж почти я изкарах цялата лекция при Тотев, тегаво си беше.

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Oliver
Ректор
graphgraph
Отг: Доволни ли сте от университета. 13 Години, 5 Месеци Карма: 16
Ти си бахти коравият пич!

uacg.forumup.com
Kolkozabavno
Ректор
graph
Oliver написа:
Ти си бахти коравият пич!

Ааа, не ме надценявай, има хора изкараха абсолютно всички лекции от до... за медал са!

Antagonist
Асистент
graphgraph
Не съм доволен 13 Години, 5 Месеци Карма: 0
Знам, че на доста от писалите преди мен мнението ми няма да им хареса и ще ме нападнат, затова ще опитам да бъда максимално коректен в изказването си.
Вижте сега, аз не съм особено очарован от това, че ме учат (метафорично казано) как компютъра си смятал всичко с нули и единици и понеже той го правел, да знам и аз да смятам така, че после да му направя, наплюнчвайки лист хартия и молив, проверка на сметките. Не ми е приятно преподавателят ми на упражнение да ми казва: "Абе това са архаични неща, за никъде няма да ви трябват, само за изпита през зимата, а през пролетта вече ще сте ги забравили!" или пък "Абе то никой вече не използва тези методи и не смята по тях, ама щом 50 г. сградите не са паднали още, няма да е болка за умиране да го научите!"
Гадно ми е, че предметите, по които се изучава SAP, AutoCAD и ANSYS са текуща оценка или избираеми и преподавателят ми казва "То неволята учи, все някога ще го научиш", а иначе ме мъчат със задачи тип "Топче се движи по улей, къде ще е след 15 секунди, ако има триене и е бутнато с начална скорост Vo" или пък по Философия или първата Икономика някой тъп дърт комунист да връща по пет пъти на изпита. Това, че има много учебници от преди '89-та изобщо не го коментирам. Как пък нищо не се е променило от тогава.
И да, нека пускат по някоя друга стотарка чужденци всяка година, които "Здравей" не могат да ти кажат в коридора, а показват завидна успеваемост от взети изпити, а хора с 3-4 изпита я запишат, я не. Не, че при предишния ректор системата беше по-добра, дори напротив, но просто мнението ми е, че към настоящия момент твърде много неща куцат и това не е само в нашия мил университет.

Oliver
Ректор
graphgraph
Отг: Не съм доволен 13 Години, 5 Месеци Карма: 16
Нещо не те разбрах за тези учебници от преди '89... да не искаш да кажеш, че съпроматът е бил друг тогава, а сега е по-модерен? Или строителната статика? За математиката да не говорим...

uacg.forumup.com
Antagonist
Асистент
graphgraph
Отг: Доволни ли сте от университета. 13 Години, 5 Месеци Карма: 0
По-скоро имам предвид някои коефициенти например. Не може да не ти се е случило по строителни машини и други предмети да срещнеш в стари записки или ръководства едни коефициенти, а да ти кажат на упражнение "То това беше до еди-кога си, сега се смята вече не с 1.30, а с 1.35". За базовите науки съм по-съгласен да няма актуализация. Особено математиките и съпромата. Каквито са ги учили нашите преподаватели и завършили такъв университет роднини, такива са и сега. По математиките особено и аз съм ползвал учебници на моите родители и естествено не е имало такива разминавания.

canon
Асистент
graphgraph
Отг: Доволни ли сте от университета. 13 Години, 5 Месеци Карма: 8
Колеги,
имате студентски съвет, имате възможност да промените нещата макар и малко.
Според мен всичко се обърква някъде далеч в средното образование...

Аз съм доволен от обучението си в УАСГ имало е професионалисти, които се интересуват от това да научат на нещо студентите си, има и такива, на които им е писнало, защото 3/4 от студентите не се интересуват от ставащото в залата.

Toshiro
Доцент
graphgraph
Отг: Доволни ли сте от университета. 13 Години, 5 Месеци Карма: -25
Antagonist написа:
По-скоро имам предвид някои коефициенти например.Тези коефициенти са цитирани от действащата в момента нормативна уредба. Например коефициентите за сняг и вятър както и нормативните стойности на натоварването от тях се променят, както и климата. Не е важно колко е коефициента, важно е да знаеш, че го има и да го потърсиш. Плюс това тези стойности са препоръчителни минимални. Ако дойде някой инвеститор с възможности може да уточни в заданието, че иска еди какви си стойности на нормативно натоварване и по големи коефициенти на сигурност. Колкото до ръчните методи, предполагам, че не е особено сложно да цъкнеш една проста гредичка,конзолка/балконче/ или някоя ветроопорна статически определима връзчица на ръка за контрола, че знаеш ли...Ей така за твое спокойствие и увереност. Аз бих правил така. Препоръчвам на всички да цъкват по една проста сметчица, че да няма повече паднали торбички на билла и халета в монтажно състояние

Antagonist
Асистент
graphgraph
Отг: Доволни ли сте от университета. 13 Години, 5 Месеци Карма: 0
Вие двамата се захващате точно за едно изречение от изложената ми в няколко абзаца теза. Това, което съм написал, си е лично моето мнение. Не вярвам и вие, които очевидно много сте чели, и навярно сте ползвали библиотеката и читалнята на университета, да не сте се натъкнали на нищо, което вече е остаряло и не ви върши напълно работа. Просто не ми харесва, че уча неща, които са за "обща култура", а като започна работа ми обясняват очевидно доста важни работи, които аз обаче не съм учил, и в един момент се питам: "Абе, аз какво съм правил в този университет толкова годинки? Само за едната тапия ли стоя там толкова време?". И напоследък отговорът, който си давам, все по-често е "Да!". Затова и при много работодатели диплома с 4.00 и 1-2 годинки трудов стаж тежи повечко от диплома с отлична оценка, изкарана с доста зубрене или преписване, и никакъв опит. Това е.

Kolkozabavno
Ректор
graph
"Г-н съдия, аз такова, от малък съм почитател на компютрите - бях добър на Старкрафт... ама той САП всичко си смята и оразмерява по Еврокод... ама той Еврокодът не е преведен целия на български и не знаех, че половината неща са немски и скандинавски в него... ама аз не знаех, че стоманата може да се разруши крехко... ама и аз се учудвам, че при толкова лек земетръс може да падне сграда... ама ние на старата работа всички плочи 8ф8/м ги армирахме, не са се пукали така... ама не знаех, че при тая почва този фундамент ще е недостатъчен... за моя изненада гредата провисна 8 см и сега май се крепи на дограмата под нея... ама аз иначе на дипломната си работа какво хале бях пляснал 100 метра отвор,но и него не го помня дали ми излизаше на земетръс..."

Отиди най-отгореСтраница: 1234
Модератори: vassil, segafredo, dark_half