Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Скандално- Специалните евро стипендии
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1
Тема: Скандално- Специалните евро стипендии
wolf4o
Асистент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Скандално- Специалните евро стипендии 10 Години, 7 Месеци Карма: 0
Тази година явно са решили да има за "повече" хора както обявиха. Да, ама не. Повечето хора са класирани с по над 2-3 награди ,а някой имат и с по 5 награди. И по този начин имаме общо неповече от 30 човека, като всеки взима средно по 3*награди. Това според мен не е нормално.
линк към класирането Класиране
Не ме разбирайте погрешно, не нападам класираните студенти, имали са участия в конкурси и разработки, участвали са с всички и са се класирали. Исам по скоро да попитам организаторите на конкурса, които разгласяха по медиите че искат да дадат шанс на повичи студенти, така ли го предоставиха

Последна редакция: 26/02/2013 01:44 от wolf4o.
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Lost_in_Space
Главен асистент
graphgraph
Отг: Скандално- Специалните евро стипендии 10 Години, 7 Месеци Карма: -2
Според мен това трябва да те мотивира още повече за следващия семестър - да покажеш успех и участие в различни извън академични задачи - а не да гледаш кой колко награди бил взел.

www.asub.info
Асоциация на студентите по урбанизъм в България
wolf4o
Асистент
graphgraph
Отг:Скандално- Специалните евро стипендии 10 Години, 7 Месеци Карма: 0
Идеята на тези стипендии е да могат по-голям брой студенти да ги получат и по този начин да им се помогне. Аз лестно сега мога да се запиша във всеки един конкурс, който излиза и да предавам пълниие г.зове на тях само за да "трупам" бройка. По този начин следващият семестър ще кандидатствам за 10специални стипендии. Според теб това нормално и правилно ли е ?

Kolkozabavno
Ректор
graph
Отг:Скандално- Специалните евро стипендии 10 Години, 7 Месеци Карма: 11
wolf4o написа:
Идеята на тези стипендии е да могат по-голям брой студенти да ги получат и по този начин да им се помогне. Аз лестно сега мога да се запиша във всеки един конкурс, който излиза и да предавам пълниие г.зове на тях само за да "трупам" бройка. По този начин следващият семестър ще кандидатствам за 10специални стипендии. Според теб това нормално и правилно ли е ?
А какви са сега изискванията за участие. Аз като бях студент се ходеше с проектите от семестъра, но накрая мрънкаха, че това били задължителни неща и не ставало така.

Lost_in_Space
Главен асистент
graphgraph
Отг:Скандално- Специалните евро стипендии 10 Години, 7 Месеци Карма: -2
Всичко трябва да е от "външни" участия. Проектите от семестъра не се броят въпреки, че имаше пак няколко човека, които отново предадоха учебни проекти и минаха.

@wolf4o
Идеята на спец. стипендия е да провокира малко студентите да си размърдат малко мозъка и седалищните части, че да не затъпеят максимално покрай ВИАС. Лесно е да кажеш "аз мога...", когато не си го направил.

www.asub.info
Асоциация на студентите по урбанизъм в България
wolf4o
Асистент
graphgraph
Отг:Скандално- Специалните евро стипендии 10 Години, 7 Месеци Карма: 0
Именно- да провокира и насърчава. Я ми обясни как това би те насърчило, като на края знаеш че спец. стипендия ще вземат 10 човека? Неслучайно специалната стипендия се определя пропорционално за бройка, равняваща се на 30% процента от студентите - за да има за 30% от студентите, а не е някаква фиксирана сума която да е за 10-20 човека.

n_doe
Доцент
graphgraph
Отг:Скандално- Специалните евро стипендии 10 Години, 7 Месеци Карма: 7
Kolkozabavno написа:
А какви са сега изискванията за участие. Аз като бях студент се ходеше с проектите от семестъра, но накрая мрънкаха, че това били задължителни неща и не ставало така.
"По мое време" беше по същия начин. Сега май пак може с курсови задачи или проекти, но трябва да се включи и нещо допълнително разработено към тях.

Иначе, наистина, сега какви точно са изискванията? Защото ако е по правилата и има по-малко участващи като бройка, аз лично не виждам проблем един човек да получава няколко награди. Повтарям - само и единствено в случай, че е разрешено.

Последна редакция: 27/02/2013 12:35 от n_doe.
Отиди най-отгореСтраница: 1
Модератори: vassil, segafredo, dark_half