|
Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? (1 разглежда/т) (1) Гости
 | | |
Тема: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ?
|
canon
Асистент
|
Отг:Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 11 Години, 12 Месеци
|
|
Тия 1,5лв да са проблема...
|
|
|
|
|
|
|
canon написа:
Да, именно. Поредното доказателство, че няма да се отървем скоро от проблемите си, защото сме дребнави до 101.
|
|
|
|
|
|
|
canon написа:
Да това е проблемът!
Това е примерът за некадърника и мързеливеца, който не може да реши малките проблеми, а се наема да оправя ГОЛЕМИТЕ!
Толкова ли са сложни проблемите с тоалетните? Инженерна мисъл да не сложи кошче, вода да няма!
Да дребнави сме, защото за мен тези 18 лв. са нещо (едно разпечатване на дипломната ми работа – 20 лв.), за тези дето си купуват дипломите може да са едно кафе!
|
|
|
|
|
|
|
На фона на силното мнение на Грънчаров като цяло (поздравления за което), пискането за банковата такса е направо абсурдно. Та това са банки бе, хора, нали доброволно сте се съгласили да ползвате услугите им? Ако искаме да намаляват таксите, какво ще последва - искане за безплатен транспорт, парно, електроенергия?
|
|
|
|
|
|
|
Не е баш тъй. Защото ако не се лъжа ProCredit имаха оферта за лица под 25 години без месечни и такси по преводи и тегления от банкомат. В стр. гимназия в която съм завършил изплащаха стипендиите по именно такива сметки. Просто ДСК са кожодери.
Важно неудобство на тези месечни такси, е че понеже ги има трябва по картата да има преведена сума за да не я закрият поради зануляване за дълъг период, а закрият ли я трябва уверение снимка в ел. вариант и предполагам пак ТАКСА за да я открият, при мен така стана не съм я ползвал и сега е закрита.
При положение че банката ще развърти доста солидни суми макар и за кратко, без да плаща лихва, тя ще е на печалба и без допълнителни такси.
|
|
|
Последна редакция: 17/06/2011 22:37 от niksana3.
|
|
Отг:Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 11 Години, 11 Месеци
|
|
Грънчаров спомена нещо за фунията :D прав е входния диаметър е по-малък и то доста от изходния, следователно като се има предвид с колко нисък бал се влиза в уасг вече си представете колко по лесно е да се завърши, да се доизбута с тромби и накрая зимаш тапията :Д, целия проблем на системата на университета идва от самото начало т.е. от приема им на студенти, ако нещата там се подредят малко повече и се променят в полза на качеството а не на количеството може би нред със следващите випуски след тази промяна нещата ще са по-различни в положителна насока. Зимайки пример от западно европейските университети ще влизат някакво количество хора, и ще завървшват 3 или 4 пъти по малко, т.е. трябва да има цедка, през която ще преминат най-добрите, това има 2 основни плюса - държавата спестява пари, и излизат кадри който ще са истински квалифицирани и няма да заемат жизнени постове само защото имат диплома за инженерче от където идва и цялата тромавост на системата в държавата защото хора с шибани дипломи и шибано родословно дърво седят насам натам по ръководни постове и тн.. та ако приема на студетни се намали на 60%, защото по моя преценка са около 40% от хората които не знаят какво правят в уасг, и от тия 60% от сегашния брой ако има адекватно оценяване и процедиране в образованието им за тези 5 години ще завървшват 25-30% т.е. 10-15% от сегашния брой завършващи, и тогава наистина ще има смисъл да хвърлят тия черните шапки накрая щото са се потрудили и са получили не посредствена професионална степен а степен инжинер или архитект, с образователна степен магистър, а сега на фона на тва което бълва университета като инж. и арх. някак си олеква тая титла... друго си е да я получиш заслужено а не минавайки между капките 5 години и накрая получаваш същото като тези които са се спукали от труд защото искат наистиан да бъдат инж. или арх.
обаче друго си е да имаш 1000 студента на година и държавата да ти плаща за тях и от там цялата администрация на чело с академичния съвет и преподавателите накрая да зимат некоя друга кинта повече... пак казвам като обобщение може да се каже че във уасг са на принципа количество за сметка на качество, а при малка държава като нас това е кошмарно ...
П.П.
поздравявам закръглените дами от учебен отдел, при които колкото пъти съм отишъл толкова пъти не са ми помогнали ...
|
|
|
|
|
Отг:Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 11 Години, 11 Месеци
|
|
Столовата е супер...това мога да кажа аз. Колегите, които учат там ще кажат повече за самия университет :D:D:D
|
|
|
Последна редакция: 12/07/2011 16:28 от lakomix.
Kачествения уеб дизайн се прави с любов и професионализъм!
|
|
Отг:Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 11 Години, 6 Месеци
|
|
Кой кандидат за ректор да подкрепим?
Какво ще каже по поставените проблеми в предни постове?
Каква перспектива вижда за УАСГ?
Ще има ли сили да се изправи срещу администрацията?
Ето и днешната преса:
"
Мизерията не прави вузовете по-малко, а студентите по-умни, коментира "Труд" намерението на държавата да увеличи с 2/3 парите за студентските такси. Студентите ще плащат такси според това колко са умни и бедни. Авторът припомня, че таксите бяха въведени преди няколко години, за да компенсират вузовете недостига на държавната субсидия. С тях се смяташе, че и студентите ще се чувстват по-ангажирани, макар и символично с учението си. На практика вузовските бюджети още страдат от хроничен недостиг, а студентите внасят едни пари, но не знаят защо.
Липсата на решения за бъдещето на висшето образование не може да се компенсира с половинчати мерки. Проблемът на вузовете не е нито социалната политика, нито как да накара студентите да влязат на лекции. А липсата на обща стратегия. Защото ГЕРБ вече загуби възможността за рязка реформа в този система, пише авторът.
И с 50% да се вдигат парите за образование, държавните ВУЗ-ове пак ще са недоволни, казва в интервю за "Класа" доц. Григорий Вазов, собственик на Висшето училище по застраховане и финанси. Според него колкото и пари да се налеят там - пак ще потънат. В големите ВУЗ-ове за последните 20 години реформите са единствено в посока увеличаване на ненужната администрация и бюрокрация, на структурите.
Затова доц. Вазов смята, че най-доброто решение е хазната да финансира не повече от 5-6 висши учебни заведения, които да са свързани със стратегията, политиката и приоритетите на правителството, да са лицето на страната.
"
За кои вузове ще отидат парите?
|
|
|
|
|
Отг:Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 11 Години, 6 Месеци
|
|
е как за кои - за котарашките вузове
|
|
|
uacg.forumup.com
|
|
Отг:Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 9 Години, 4 Месеци
|
|
Здравейте!
Тази година завършвам и искам да уча архитектура, но съм чувала, че приема е много труден..... Въпросът ми е, колко човека (приблизително) приемат годишно в специалност архитектура?
|
|
|
|
|
 | | |
|
|
|
|
|
|