Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ?
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1...3456789...66
Тема: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ?
Tisisat
Асистент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години, 1 месец Карма: 0
Колкото до задачите, давани предни години - има един много хубав сборник, който е и доста дебел. Продават го със сигурност и във ВИАС - на първия етаж в новата сграда. В този сборник обикновено публикуват изпитните задачи от почти всички вуз-ове за последните две или три години. Сборникът се издава всяка година. Предполагам, че, ако го намериш, и евентуално си вземеш последното и предпоследното издание, ще имаш всички задачи (вкл. и тези, които НЕ са били изтеглени) за последните 5 години.
Аз като кандидатствах, си го бях купила и общо взето се самоподготвих по него само (ама съм си много добра по математиака)... Ако те интересува, мисля, че мога да погледна дали още пазя моя, който е от преди 6 години и да ти го дам, или поне да ти кажа как точно се казваше.

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
josh1234
Асистент
graphgraph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години Карма: 0
Е толкова ли е кофти в тоя ВИАС ? Аз на там съм се запътил, ама като гледам всички как се оплакват незнам кво да мисля.Кажете за ССС-то нещо.

Lost_in_Space
Главен асистент
graphgraph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години Карма: -2
ВИАС е кофти, за тези на които не им се учи и са влезнали в него, защото е модерно

ССС - учиш и ще сполучиш. Друг е въпроса, че ако искаш да записваш това само, защото е модерно не си струва...

www.asub.info
Асоциация на студентите по урбанизъм в България
josh1234
Асистент
graphgraph
Е мен ми се учи не само защото е "модерно". Не съм и от тези дето не са излизали две седмици на дискотека, понеже са имали да учат и веднага почват да се оплакват колко трудно им било. Ама все пак това си е ВИАС и се учи яко, а като чета други мнения дори да се скъсаш да учиш явно имало шанс да имаш 2. Е тва вече ме плаши.

Kolkozabavno
Ректор
graph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години Карма: 11
josh1234 написа:
Е мен ми се учи не само защото е "модерно". Не съм и от тези дето не са излизали две седмици на дискотека, понеже са имали да учат и веднага почват да се оплакват колко трудно им било. Ама все пак това си е ВИАС и се учи яко, а като чета други мнения дори да се скъсаш да учиш явно имало шанс да имаш 2. Е тва вече ме плаши.

Във ВИАС 2 не се пише, освен на за особени заслуги...

Kolkozabavno
Ректор
graph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години Карма: 11
josh1234 написа:

Във ВИАС 2 не се пише, освен за особени заслуги...

mireto_89
Главен асистент
graphgraph
Здравейте! Аз също съм 12 клас и желанието ми е да уча "Устройство и управление на земи и имоти" или "Урбанизъм". Какво е мнението ви за тези специалности. Пределно ми е ясно, че ще има яко учене, чертежи, проекти и т.н., това почти не ме плаши, просто искам да знам дали си струва и какво точно ще уча (на разбираем език)

Lost_in_Space
Главен асистент
graphgraph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години Карма: -2
mireto_89 написа:
Здравейте! Аз също съм 12 клас и желанието ми е да уча "Устройство и управление на земи и имоти" или "Урбанизъм". Какво е мнението ви за тези специалности. Пределно ми е ясно, че ще има яко учене, чертежи, проекти и т.н., това почти не ме плаши, просто искам да знам дали си струва и какво точно ще уча (на разбираем език)

Аз мога да ти кажа за Урбанизма от личен опит Нека почнем от това, че е в архитектурен факултет, а там сме малко като банкетни войски

Специалността е доволна. Още 1-вие семестър учиш AutoCAD на ниво, с което спокойно може да си намериш работата лятото в някоя фирма. Уроците са придружени с много практически задачи и още в края на 1-ви сем. ще ти се налага да изнасяте групов доклад на определена тема. А в края на първата си година вече ще имаш и 1-ят си направен ПУП (подробен устройствен план) и то на реално селище.

И един много голям плюс за тези, който не обичат много математиката - в Урбанизма тя не се учи

П.П. В сайта на университета като влезнеш в Архит. ф-тел си има анотации за всички модули от програмата по урбанизъм.

www.asub.info
Асоциация на студентите по урбанизъм в България
mireto_89
Главен асистент
graphgraph
Благодаря за бързия отговор!
Мен лично математиката не ме плаши, повече ме притеснява чертането, защото уча в езикова гимназия и никога не съм чертала (освен в 5 клас), мисля, че ще се справя с него, дори и с големи мъки. Чела съм анотациите в сайта, но е различно, когато чуеш (прочетеш) мнението на човек с опит.
Първите коментари в тази тема ме стреснаха малко, но твоят е по-човечен, благодаря

dawe
Ректор
graphgraph
Kolkozabavno _POST_WROTE:
josh1234 написа:

Във ВИАС 2 не се пише, освен за особени заслуги...

Аз защо тогава имам две 2-ки по анализ 1 ??? И не само аз, 80% от потока имат по 1 или по 2 2-ки по анализ...

Отиди най-отгореСтраница: 1...3456789...66
Модератори: vassil, segafredo, dark_half