Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ?
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1...11121314151617...66
Тема: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ?
TheMarine
Декан
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години, 3 Месеци Карма: -18
Еми какво да ти кажа .. средно ниво стига. Редовните изпити по математика не са като приемните - там и 3 ти стига. По принцип ако ти се учи нещо инженерно и нямаш някакви специални изисквания примерно да е пътно или хидро (разбирай някакви връзки) най-добре е ССС или ВиК според мен. Въпроса е наистина да ти се учи. Верно, че ако не можеш да вникнеш в нещата - лошо, но повечето хора които са амбицирани успяват. А иначе мързеливци които само преписват и се мазнят има, но този номер не върви през цялото време, като почнат специалните предмети преподавателите си искат, и ако не си учил първите години после става мнооооого сложно, и така прекъсват повечето хора.

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
krisy
Шеф-катедра
graphgraph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години, 3 Месеци Карма: 7
Мерси за съвета! Наистина е по - добре когато има някой , който да те ориентира и ще го имам в предвид.

mireto_89
Главен асистент
graphgraph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години, 3 Месеци Карма: 0
Моето лично мнение е, че тази година изпитът по математика изобщо няма да е по-лесен. Ако щяха да го правят по-лесен нямаше да въведат различни коефиценти при образуването на бала. Според мен дори ще е по-трудно да се влзезе, защото вече с 3 няма да става заради лесната матура. По-голямата част от зрелостниците тази година изкараха около 5 и повече и ще имат висок бал, а изпитът, както всички знаем, си е доста гадничък. Аз се надявам да въведат някакви квоти за хората с матура и без матура, въпреки че се съмнявам, че ще го направят.
Относно реда на специалностите-засега мисля да си ги подредя така:
1.ССС
2.Урбанизъм
3.ТС-немски
4.ХС-немски
5.ВиК
6.Геодезия
Не знам дали е най-сполучливото подреждане, но вече толкова неща прочетох, че адски се обърках. Отначало исках да уча УУЗИ, но пък разбрах, че няма смисъл.... Абе някаква лудница е просто. Имам чувството, че изпитите са лесната част, а желанията - най-трудната.
Това, което ме притеснява най-много, е, че жените нямат толкова добра реализация колкото мъжете. Все пак обществото ни все още е консервативно и още дели професиите на мъжки и женски и за жените е по-трудно да пробият.
Ако някой има друго мнение, ще се радвам да го прочета

krisy
Шеф-катедра
graphgraph
За тазгодишната тема чух и двата варианта , че УАСГ няма да изневерят на себе си и ще я направят гадна, но от друга страна и, че матурите ще окажат влияние. Първо, че наистина не бяха трудни, голяма част имат 6,00. От друга страна падна много здраво преписване и подсказване ,поне тук, но предполагам, че и на други места е така. Най- прецакани са тези, които не са хитрували. И мисля, че УАСГ ще имат това в предвид, защото едно 6 на матурата = 4,50 при техния изпит, което не е чак толкова зле, не съм го изчислявала но при отлична диплума мисля , че се получава добър бал. Поне ми се иска това да окаже влияние, защото мен матурата не ме топли, освен ако изпита не е по- лесен.
Относно подредбата,за сега е :
1. Архитектура
2. ССС
3. Урбанизъм, Геодезия,ТС,ВиК ( тези още ги обмислям )

krisy
Шеф-катедра
graphgraph
Доколкото аз съм чувала Архитектурата, Геодезията и ВиК са подходящи за момичета, но все пак това си е въпрос и на персонални възможности. А и това е само слух, някой който практикува дадена специалност може най- добре да се обоснове.
Според мен , независимо от пола, ако си кадърен и амбициран, можеш да се справиш с всяка специалност.

Kolkozabavno
Ректор
graph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години, 3 Месеци Карма: 11
1. Архитектура
2. ССС
3. Урбанизъм, Геодезия,ТС,ВиК ( тези още ги обмислям )[/quote]

Урбанизмът е нещо почти неизпитано в "реални бойни действия" в България, относно други специалности - да си геодезист в много случаи е по-доходоносно и от Архитектурата и от ССС

krisy
Шеф-катедра
graphgraph
Да прав си , ама в някои случаи. Днес, като че ли повечето работа за геодезистите е изчерпане, не съм много наясно с материята, така че да не се изцепя много. То май и че пазара се пренасища вече и за архитекти, или поне аз като завършвам може да е така. А за урбанизма, ми е почти мъгла, не съм въобще на ясно с какво точно се занимава, но за това ще прочета описанието на специалността. Иначе мерси за съвета.

mireto_89
Главен асистент
graphgraph
Урбанизмът и на мен ми е мъгла, въпреки че описанието и това, което се учи, ми харесаха. Отначало това ми беше първото желание, но сега (след прочетените мнения) се отказах.
Матурата и мен не ме топли по простата причина, че не ходих на матура по математика. Просто не очаквах да е такава гавра, задачите бяха просто смешни... Не мисля, че 6.00 се равнява по сложност на 4.5 на изпита в УАСГ. Чудно ми е само как университетите, които приемата матурата наравно с изпитната оценка, ще си ограничат бройките. Но да се оправят....

Kolkozabavno
Ректор
graph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години, 3 Месеци Карма: 11
mireto_89 написа:
Чудно ми е само как университетите, които приемата матурата наравно с изпитната оценка, ще си ограничат бройките. Но да се оправят.... Нямат нужда да се ограничават изобщо, от тази година и УАСГ както други университети (например ТУ и УНСС) започна да приема на принципа на фунията - с голям прием събира всякакви утаени и неутаени елементи, а след това те окапват за 2-3 семестъра. Целта е ясна - максимална субсидия от държавата и големи приходи от семестриални такси .

mireto_89
Главен асистент
graphgraph
Да, съгласна съм, но все пак има ограничен брой места, а 6-ците са наистина много, само тези от матурата, да не говорим за изпитите. Все по някакъв начин трябва да въведат малко ограничения

Отиди най-отгореСтраница: 1...11121314151617...66
Модератори: vassil, segafredo, dark_half