Здравейте и аз да напиша нещо. Гледам главно първокурсници са писали и може малко да те объркат. Аз сега завършвам III курс ССС и едно нещо искам да кажа на тези които искат да учат във ВИАС - НАИСТИНА Е НАЙ-ТРУДНИЯ УНИВЕРСИТЕТ ВЪВ БЪЛГАРИЯ. И нямам предвид най-трудния за учене, а най-трудния за завършване. Незнам във друг университет да стават в 4:00 сутринта за да могат да отидат да им прегледат в седмицата за завеки курсовите задачи. Тези които са още I или II курс не знаят за какво говоря но ще разберете

И сега едно пояснение на един горен коментар за специалностите. Наистина Архитектурата е най-лесната специалност. Бях на завършването на архитектите тази година заедно с урбанистите, завършиха почти всички (около 150 човека). Не съм запознат дали има много работа, защото все пак завършват много архитекти, но все пак има преспективи, има различни пътища на реализация - външна архитектура, вътрешен дизайн и др. ССС - е със сигурност това е най-зорната специалност. От 150 човека преди година се дипломираха 30. Със сигурност има много работа след завършване защото има много пътища (наистина много) за развитие - конструктори, технически ръководители, строителен контрол, оценка на сгради .... и т.н. Естествено короната на специалността е да си конструктор (не ЛЕГО

). ТС - много пътища се строят, много работа има принципно, малко хора завършват, разделя се на три специалността - Пътно строителство, железопътно строителство, строителство на транспортни съоражения (СТС). От хидрофакултета лично мое мнение е, че най-добрата специалност е ВиК. Всяка сграда която се строи има локална канализация, всеки град си има канализация която се разваля често

. За другите специалност нямам информация. Геодезията - то не е свързано много с другите специалности. Преди имаше много работа за тях (когато се парцелираше земята) сега незнам

Но е факт, че на веки строеж без геодезист не може да се мине, въпреки че които работят могат да поемат доста повече от един строеж.
И като заключение мога да кажа, че ако не ви се учи, по-добре запишете в УНСС - малко учене, много купон. В УАСГ наистина ще ви скъсат от учене, проекти и заверки. Но излизате хора които ще станат специалисти. Инженерите са прекалено малко в целия свят и тази професия винаги се търси и държи заплати над средните, освен това със сигурност допринася за обществото
Малко дълго стана, надявам се да съм бил полезен на някой кандидат - ВИАС-аджия.