Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ?
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1...891011121314...66
Тема: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ?
xtRael
Главен асистент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години Карма: 0
Ами принципно преди отсядах на квартира, 20лв на ден в центръа на София... малко зад ЦУМ, инъче знам че можеш да отседнеш и на общежитията... трябва да идеш да питаш, щото то лятото няма никой там и може да ти дадат стая

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Sunshine
Шеф-катедра
graphgraph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години Карма: 4
Ama znae6 li v ob6tejitiqta na koi universitete davat taka stai pod naem za prez lqtoto?

dawe
Ректор
graphgraph

xtRael
Главен асистент
graphgraph
Еми доколкото знам би трябвало да можеш да спиш и в блоковете на УАСГ, отиваш там на рецепцията в блока и ще ти кажат. Имам познати, които ходиха на курсовете през пролетната ваканция и спяха в 36 или 37 блок, не помня ... та те са блоковете на УАСГ. А лятото изобщо няма хора, така че не виждам пречка да спиш, в които и да е...на който и да е университет

Lost_in_Space
Главен асистент
graphgraph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 15 Години Карма: -2
Sunshine, можеш да спиш навсякъде в СГ. ВИАС си дават празните стаи, УНСС също. Доколкото знам и в блоковете на СУ се предлага услугата "хотел". Само, че трябва да почнеш да звъниш по отрано на домакинките и да питаш за места, защото много бързо свършват.

www.asub.info
Асоциация на студентите по урбанизъм в България
HaCko
Асистент
graphgraph
Виас си е виас!!!Значи аз съм Геодезия и като цяло не е толкова трудно поне първата година,ама на края тея заверки ти ги изкарват през гъза.Особено с преподаватели като К. Николов и прочие....Преподавателите са unbelievable просто....

TheMarine
Декан
graphgraph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 14 Години, 12 Месеци Карма: -18
Здравейте и аз да напиша нещо. Гледам главно първокурсници са писали и може малко да те объркат. Аз сега завършвам III курс ССС и едно нещо искам да кажа на тези които искат да учат във ВИАС - НАИСТИНА Е НАЙ-ТРУДНИЯ УНИВЕРСИТЕТ ВЪВ БЪЛГАРИЯ. И нямам предвид най-трудния за учене, а най-трудния за завършване. Незнам във друг университет да стават в 4:00 сутринта за да могат да отидат да им прегледат в седмицата за завеки курсовите задачи. Тези които са още I или II курс не знаят за какво говоря но ще разберете И сега едно пояснение на един горен коментар за специалностите. Наистина Архитектурата е най-лесната специалност. Бях на завършването на архитектите тази година заедно с урбанистите, завършиха почти всички (около 150 човека). Не съм запознат дали има много работа, защото все пак завършват много архитекти, но все пак има преспективи, има различни пътища на реализация - външна архитектура, вътрешен дизайн и др. ССС - е със сигурност това е най-зорната специалност. От 150 човека преди година се дипломираха 30. Със сигурност има много работа след завършване защото има много пътища (наистина много) за развитие - конструктори, технически ръководители, строителен контрол, оценка на сгради .... и т.н. Естествено короната на специалността е да си конструктор (не ЛЕГО ). ТС - много пътища се строят, много работа има принципно, малко хора завършват, разделя се на три специалността - Пътно строителство, железопътно строителство, строителство на транспортни съоражения (СТС). От хидрофакултета лично мое мнение е, че най-добрата специалност е ВиК. Всяка сграда която се строи има локална канализация, всеки град си има канализация която се разваля често . За другите специалност нямам информация. Геодезията - то не е свързано много с другите специалности. Преди имаше много работа за тях (когато се парцелираше земята) сега незнам Но е факт, че на веки строеж без геодезист не може да се мине, въпреки че които работят могат да поемат доста повече от един строеж.

И като заключение мога да кажа, че ако не ви се учи, по-добре запишете в УНСС - малко учене, много купон. В УАСГ наистина ще ви скъсат от учене, проекти и заверки. Но излизате хора които ще станат специалисти. Инженерите са прекалено малко в целия свят и тази професия винаги се търси и държи заплати над средните, освен това със сигурност допринася за обществото

Малко дълго стана, надявам се да съм бил полезен на някой кандидат - ВИАС-аджия.

toyecca
Асистент
graphgraph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 14 Години, 12 Месеци Карма: 0
ДА,TheMarine, определено това което сподели беше мн полезно защото не само говореше празни приказки, а се аргументираше искам да те питам тогава, според теб, (като изключим архитектурата и урбанизма) как е най-добре да си подредим специалностите , когато кандидатстваме в УАСГ?

Sunshine
Шеф-катедра
graphgraph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 14 Години, 12 Месеци Карма: 4
Вие, студентите на УАСГ, след като имате вече личен опит върху една от специалностите във ВУЗ-а и приятели, познати, съквартиранти от другите и ако можете отново да подредите своите желания, как бих те го направили?
П.П. Страшно интересно ще е за нас кандидатстващите ВИАС-аджии

TheMarine
Декан
graphgraph
Отг: Кой какво ще ми каже за УАСГ-то ? 14 Години, 12 Месеци Карма: -18
Лично аз ако сега пак си нареждах специалностите щяха да са така: Икономически институт варна - всичко
А сега сериозно. Когато аз кандидатствах ги наредих така:
1. ССС
2. Хитротехническо строителство
3. Транспортно строителство
4. Геодезия

Даже не ги написах всичките защото ако не бях влязал ССС едва ли щях да запиша. В момента бих ги наредил така:
1. ССС
2. ВиК

Лично по мое мнение друго не бих учил, просто не ми допада. А за да бъда все пак в помощ заради кандидат
ВИАС-аджиите ще довърша:
1. ССС
2. ВиК
3. Пътно строителство
4. Геодезия
5. Хидротехническо
6. Хидромелиоративно

Като тези които ще запишат Геодезия да имат впредвид че там не се учи нищо свързано със самото строителство на сгради. Там само се мери общо взето. Механика не се учи мисля. Тази моя подредба е субективна и изразява личното ми мнение, казвам това за да не се появят коментари от типа на "от къде на къде хидрото е по-лошо от пътното".

И успех на изпитите, все пак тази година ще е по-лесно заради матурите и двойния прием в нашия ВУЗ, но за сметка на това се затягат малко работите в университе така, че несериозните ще отпадат 2ри или 3ти курс

Отиди най-отгореСтраница: 1...891011121314...66
Модератори: vassil, segafredo, dark_half