|
Перспективи след ВИАС? (1 разглежда/т) (1) Гости
 | | |
Тема: Перспективи след ВИАС?
|
Tosho
Главен асистент
|
Отг:Перспективи след ВИАС? 13 Години, 6 Месеци
|
|
az_azov , ти или още учиш , или не се занимаваш със строителство. Ако нямаш 4-5 години практика за какъв специалист говорим , камо ли да тръгне да се бори за обекти по чужбина , където конкуренцията е жестока. Ко ще и със 7 да е завършил няма шанс и не ми говори колко са добри чуждите студенти , защото там като завършат са на нашето ниво , но след това ги взимат на работа веднага и има страшно фирмено обучение. А тука реалността е чертожник до пенсия!
|
|
|
Последна редакция: 03/08/2011 21:38 от Tosho.
|
|
|
|
зависи кой университет в чужбина.......аз ти говоря за първите 10 в англия и САЩ .......другите е
|
|
|
|
Tosho
Главен асистент
|
|
|
не виждам теоретично , какво толкова по различно и там може да се учи /съпромата е същия и там/. Друг е въпроса , че държавите са много богати и съответно практиката е мн по-добра. Ама, аз примерно нямам пари да уча в такъв университет и не ме интересува.
|
|
|
Последна редакция: 03/08/2011 22:37 от Tosho.
|
|
|
|
Моето мнение е че този университет трабва да намали приема. То едно от най слабите кандидат студенти записват един от най сериозните университети в БГ. Като под намаляване се разбира поне на полвина. По мое време бяха 7 групи сега групите са 12 а работата много по-малко. А аз и колегите които завършихме се питаме за кво ни беше всичко като работа няма няма и да има а ако се закачис условията не са добри. При 80-макс 100 дипломиращи се ССС сте е по добре за реализация в България
|
|
|
|
|
|
|
не е до пари имам познати с пълни стипендии от фирми и със заеми......то там не става с пари в тпш 10 с пари не приемат а с акъл се иска приемат ли те заем веднага ти се отпуска ,но това само за топ10 извън трудно ще вземеш заем
|
|
|
|
|
|
|
;;;;;;
|
|
|
Последна редакция: 23/08/2011 19:19 от az_azov.
|
|
|
|
marvas написа:
Ами ниско е след като е такъв висок приема и се гледа повече да се дипломират да не вземе някои да се откаже. Ако приема примерно за ССС е 100 човека а не 250-300 всичко ще е ОК
И 10 човека да е приемът, каква е ползата, след като заданията се сменят веднъж на 20 години и то само ако има голям сняг през този период? Не приемът, а системата на преподаване и изпитване като цяло трябва да се промени. Какъв е смисълът да влизат по-малко хора, ако на втората седмица след задаване на проекта си вече "готов" с него?!
|
|
|
|
|
|
|
Приема трабва да се намали защото много слаби кандидатстуденти влизат а и после който заслужава не получава добра реализация защото има пренасищне на пазара с кадри. Перспективата след ВИАС в близките 10 години като цяло не е добра да не кажа лоша. Който не вярва ще се убеди.
|
|
|
|
Tosho
Главен асистент
|
|
|
Аз не мисля , че приема и обучението е проблем. Проблема е много по-сложен и на по-восоко ниво в държавата /даже ЕС/. Факт е , че ние винаги сме били бита карта , но по-лошото е , че цяла Европа караше на стари лаври и сега почна плащането.
|
|
|
|
|
|
|
n_doe написа:
Какъв е смисълът да влизат по-малко хора, ако на втората седмица след задаване на проекта си вече "готов" с него?! 
Който е влязал за да учи, а не за да вземе диплома, си ги прави проектите. В моята група повечето хора си правеха проектите, питахме се един друг, бъркахме и поправяхме, ровехме се в ръководства и учебници, ходехме в приемно време на преподаватели и т.н. И аз смятам, че системата трябва коренно да се промени, но по-належащ е въпросът с приема.
|
|
|
|
|
 | | |
|
|
|
|
|
|