Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Колко сме тъпи, тъпи че и не се усещаме
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 123
Тема: Колко сме тъпи, тъпи че и не се усещаме
karis_angelova
Асистент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Отг: ВЗОР... със зор са взели БЕЛ 14 Години Карма: 0
Не разбирам какъв ви е проблема на вас драги и уважаеми господа и дами!?!?!?! Списанието е страхотно, винаги го чета с голям интерес, защото тези хора от редакторския екип са се потрудили усилено докато ти си щракал пръсти в някоя дискотека. Като не ти харесва не го чети, или си запази коментарите и критиките за себе си, и в случай че се чустваш прекалено грамотен и кадърен студент по езиковата ни култура можеш да идеш и да им поправиш грешките ПРЕДИ да се издаде списанието. Опитай се да допринесеш нещо на университета в който учиш, а не само да го оплюваш и критикуваш!

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Kolkozabavno
Ректор
graphgraph
Отг: ВЗОР... със зор са взели БЕЛ 14 Години Карма: 11
vilianka написа:
Не разбирам какъв ви е проблема на вас драги и уважаеми господа и дами!?!?!?! Списанието е страхотно, винаги го чета с голям интерес, защото тези хора от редакторския екип са се потрудили усилено докато ти си щракал пръсти в някоя дискотека. Като не ти харесва не го чети, или си запази коментарите и критиките за себе си, и в случай че се чустваш прекалено грамотен и кадърен студент по езиковата ни култура можеш да идеш и да им поправиш грешките ПРЕДИ да се издаде списанието. Опитай се да допринесеш нещо на университета в който учиш, а не само да го оплюваш и критикуваш!
Няма прекалено грамотни и прекалено неграмотни. Едно време, ако не можеш да пишеш правилно си бил обект на присмех, сега нещата отиват към точно обратното. Това е жалко, безотговорно и явен признак на нисък интелект. Неграмотността говори основно за липса на четене, а да тръгнеш да пишеш каквото и да било (и то в издание, което би достигнало солидна аудитория) без да прочетеш дори една книга - е това е вече смехотворно. Така че не си мисли, че тук някой оплюва, оплюване ще е да ти покажа десетте запетаи (горе-долу), които липсват на горното ти мнение. Успешна сесия, радвайте се, че преподавателите не държат много на писания текст, а само на схеми и формули.

Последна редакция: 11/01/2011 18:28 от Kolkozabavno.
Oliver
Ректор
graphgraph
Отг: ВЗОР... със зор са взели БЕЛ 14 Години Карма: 16
Kolkozabavno - нали се сещаш "Чукча не читател, Чукча писател..."
vilianka - не омаловажавам ничий труд, по дискотеки не ходя. Грамотността е като бременността - или си, или не си. Малко, много, прекалено и свръх - няма. А с какво съм допринесъл за института - ти си последният човек на когото дължа обяснение. Лека и

uacg.forumup.com
concrete
Доцент
graphgraph
Отг: ВЗОР... със зор са взели БЕЛ 14 Години Карма: 2
vilianka написа:
Лошо е когато не се приема градивната критика. Ти след време като станеш инженерче да не вземеш да кажеш на шефа - ми като не ти харесва тая армировка, направи си я сам

karis_angelova
Асистент
graphgraph
Всички знаем колко е трудно да се учи във ВИАС, колко време, труд и постоянство са нужни за да го завършим.... Самият факт, че тези хора са отделили от свободното си време да НИ забавляват е похвално, а вие всички - юруш, колко много грешки имало...? Ще има да, щом са хора ще грешат, нима ти си безгрешен? А относно мойте правописни и пунктоационни грешки, извинявам се предварително, никой не е съвършен, най-малко аз!

Последна редакция: 12/01/2011 11:36 от karis_angelova.
karis_angelova
Асистент
graphgraph
concrete написа:
vilianka написа:
Лошо е когато не се приема градивната критика. Ти след време като станеш инженерче да не вземеш да кажеш на шефа - ми като не ти харесва тая армировка, направи си я сам

Не че не приемам критиката,напротив, дори я подкрепям,но просто прекалихте, никой не каза ЕВАЛА на тези хора. Абе какво да ти кажа.... всъщност се сещам за един цитат, не знам точно на кой е но много ми харесва - ПРОСТ НАРОД,СЛАБА ДЪРЖАВА!

Kolkozabavno
Ректор
graphgraph
Отг: ВЗОР... със зор са взели БЕЛ 14 Години Карма: 11
"Евалла" се казва за резултати, не за недоносчета.

karis_angelova
Асистент
graphgraph
Kolkozabavno написа:
"Евалла" се казва за резултати, не за недоносчета.
Уаууу, колко сме велики!!!!!

Cukata69
Асистент
graphgraph
Браво за песента Oliver!

Последна редакция: 12/01/2011 20:40 от Cukata69.
Mfo
Доцент
graphgraph
Отг: ВЗОР... със зор са взели БЕЛ 14 Години Карма: 31
Да се изкажем официално:
------------------------
Колега* vilianka, последният човек, който може да ми държи сметка - това сте Вие. Първо, аз от института пари за извън-класни начинания не съм искал, каквото съм правил съм го правил на своя глава, рядко подкрепен от когото и да е. Второ, за издаването на ВЗОР (не за списването му), финансирането е "държавно" - пряко от бюджета на УАСГ, чрез посредничеството на СС. Следователно всеки един от нас може да държи сметка за нивото му. Езиковата култура е един от компонентите на добрите издания, съдържанието е другият. Бил съм критичен, казвате, ами на такъв "четкарски" "вестник" трябва да има антипод - иначе не е интересно.

Колега chikatilo, благодаря за поканата, но с ред-колегията на ВЗОР и "(Новият)" Студентски съвет имаме различни мнения и виждания за мисията и целите на СС и ВЗОР. Също така Вашата покана не е в унисон на моите желания - да спазвам дистанция от големия кратер, в който се превръща и ще се превръща УАСГ. За безизходицата може да потърсите във форума коментара ми "План Б, или защо нищо няма да се промени". Ясно е, че ВЗОР не може да е критичен по такъв краен начин, защото това би означавало акатемични проблеми, но все пак можеше да не е толкова розов, или ако трябваше да "рекламира" УАСГ, да е по-грамотен. Ако външно лице, като моя милост, Ви е необходимо, за да осъзнаете това... много лошо.

Да си го кажа, както си искам и както си трябва:
-------------------------------------------------
"Когато съм щракал с пръсти....", по-скоро, когато ти си щракАла с пръсти, аз съм се учИл да мисля, независимо от промивката на мозъци, която тече в повечето дисциплини. И паралелно, докато аз съм се учил да мисля, студентски съвет и "ред-колегията" на ВЗОР (което беше едно и също преди време) са щракали с пръсти на организираните им джангър-конференции (из курортните комплекси), за което отива част от бюджета им. Тъй че, 'земи млъкни, 'щот бълнуваш.
За какво да си хабя силите за начинания, които нито ще имат резултат, нито ще бъдат подкрепени, 'щото просто не са в "масовката". По тази логика, ВЗОР да пишат каквото искат или да не пишат - само да не очакват безрезервни аплодисменти от всички... нещо като двамата "бавни" типове с уникалната песен, която ще им спечели награда "Grammy". Проблемите не са еднопластови и нещата не се случват само на повърхността. Ако някой премълчава нещо, това не означава, че то не съществува - т.е. някой друг може да не го премълчи. А както в ситуацията - никой не бил казал "Браво!", ами може би не е заслужено, т.е. мнението е неутрално - нито "Браво", нито "У-у-у".

Две независими затворени вериги се въртят в УАСГ - едната е научно-техническата, в която доста от преподавателите си комуникират и работят на сравнително добро ниво, а другата е студентският човеко-поток. Допирната точка между тези два кръга е толкова малка, че не се усеща, но все пак я има. Всичко друго в УАСГ, което е видимо за студентите е пълна скръб и не заслужава нищо друго освен критика, дори от най-най-оптимистично настроените. Не се научих да наричам "4,56" - "2,50", защото с толкова ми "излиза" проверката. Не мога и да нарека черното "бяло".

П.П. Когато защитавате теза, колеги, е хубаво да има смислен текст и аргументация, а не "щракане на пръсти", евтини провокации и общи приказки. Установил съм, че 5-6 потребители винаги сме на грешното мнение, на грешната позиция, и сме криви... а казваме почти едно и също. Ако станем 50-60 може истината да стане.... истина. По-доброто решение е изобщо да не се заема никаква позиция... мхм.
--------------
* Обръщението "колежке" е разговорна форма, чужда за академичната сфера на комуникация.

Последна редакция: 14/01/2011 13:11 от Mfo.
Отиди най-отгореСтраница: 123
Модератори: vassil, segafredo, dark_half