Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Факелно шествие на 27-ми
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1
Тема: Факелно шествие на 27-ми
spz
Доцент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Факелно шествие на 27-ми 12 Години, 6 Месеци Карма: 5
На 27 ноември 2010 г. се навършват 91 години от наложения на България позорен Ньойски диктат. С него за Родината ни завършва Първата световна война. Ньойският диктат е символ на несправедливостта, арогантността и недалновидността на държавите победителки, откъснали изконни български земи от снагата на Отечеството.

По този повод се организира факелно шествие под надслов „Западните покрайнини -- обратно в България!".

Шествието ще се проведе на 27-ми ноември от 18.00 часа със сборен пункт -- паметника „1300 години България " (площада пред НДК).

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
MuTako
Доцент
graphgraph
Отг: Факелно шествие на 27-ми 12 Години, 6 Месеци Карма: 2
'spz', ти знаеш ли нещо по въпроса? ИНтересно ми е дали наистина се цели нещо с това факелно шествие или е просто заради деветдесетте и едната години? Защото, ако някой наистина иска да постигне нещо с това - шансът не е почти нулев, той Е нулев!

Най-сигурният начин да се провалиш е като никога не пробваш...
spz
Доцент
graphgraph
Отг: Факелно шествие на 27-ми 12 Години, 6 Месеци Карма: 5
Mного ясно че се цели нещо, най-малкото отзвук в медиите. Шествието тръгва от НДК и след това маршрута му ще продължи из центъра на София, като ще се мине пред няколко знакови посолства
Очаква ме солидна подкрепа от хора извън София, които ще дойдат специално за случая и се надявам да се получи нещо хубаво, с което да покажем че сме будно общество и ни интересува за съдбата на тези българи, които живеят там.
Преди няколко дни последно бях в Босилеград и няма време просто да обяснявам какво е отношението на Сърбите там... никак не е лесно да си репресиран, мачкан и дискриминиран в 21 век.. и правителство след правителство да се сменят и да не вземат никакво отношение по темата, а вместо това да гласуват безрезервно доверие на Сърбия и Турция за членство в ЕС примерно...

n_doe
Доцент
graphgraph
Отг: Факелно шествие на 27-ми 12 Години, 6 Месеци Карма: 7
а вместо това да гласуват безрезервно доверие на Сърбия и Турция за членство в ЕС примерно...
Зависи - членство на Сърбия в ЕС де факто може би ще присъедини Западните покрайнини към България, понеже те са отделени с естествена географска граница от Шумадийската сган, а именно и поради това са позакъсали икономически. С оглед обаче на протеста на жителите преди няколко месеца пред парламента обаче май влизането на србе-на-врбе в евросъюза нещо не им се нрави...

Иначе, браво за темата.

Последна редакция: 24/11/2010 15:40 от n_doe.
spz
Доцент
graphgraph
Отг:Факелно шествие на 27-ми 12 Години, 6 Месеци Карма: 5
Така е... всички имахме големи надежди към правителството на ББ, че ще предприеме адекватна политика към българите в тези земи, но нейсе.. неговите пози и договорки със Сърбия и Турция направени с половин уста продължават безхаберната политика на предходните управляващи..

Ето и един рекламен спот за шествието

Greencard
Асистент
graphgraph
Отг:Факелно шествие на 27-ми 12 Години, 6 Месеци Карма: 0
супер, определено ще се ходи на това шествие. Дано се съберем повече хора

spz
Доцент
graphgraph
Отг:Факелно шествие на 27-ми 12 Години, 6 Месеци Карма: 5
ела, ще си струва

edit: дано изсъхне ръката на еничара свалил плаката за шествието, който бе сложен при главния вход.

Последна редакция: 26/11/2010 12:38 от spz.
гинко билоба
Главен асистент
graphgraph
Отг:Факелно шествие на 27-ми 12 Години, 6 Месеци Карма: 0
там сме!

Отиди най-отгореСтраница: 1
Модератори: vassil, segafredo, dark_half