|
Ти ще стачкуваш ли? (1 разглежда/т) (1) Гости
 | | |
Тема: Ти ще стачкуваш ли?
|
|
Отг:Ти ще стачкуваш ли? 12 Години, 7 Месеци
|
|
Стачкуване ама българине не става за стачкуване защото е индивудуалист и българите не сме нация
|
|
|
|
|
|
|
Аз се извинявам, коментирах прибързано.
|
|
|
uacg.forumup.com
|
|
|
|
Todorov написа:
Хора,незнам до колко сте запознаи с финансите на УАСГ,но определено не сме на най-доброто дередже.
Стипендиите са намалени с 40%,а и субсидията също ни е намалена.Най-вероятно ще се вдигат и наемите на общежитията.
Кога трябва да стачкуваме да Ви попитам аз Вас?Цял живот ли ще ни тъпкат,а ние ще си мълчим?
Задачите няма да избягат за един ден.Няма да гледате нови филма пуснати в замунда,а май е по-добре да отстоявате правата си,а?
Но няма нищо-ние нали сме си добре ?????Добре, че сме и грамотни...
|
|
|
|
|
|
|
Само със стачки нищо не става !!
Тия пари нали все отнякъде трябва да дойдат, като орежат болниците заради униварситетите другия месец ти ще стачкуват и така до безкрая ......
А на материалната база на ВИАС пък къде намерихте кусур ?? ........ е да не седиме на кожени столове в 250та ама това по важно ли е от това да научиш нещо повече ?? Много поддържаните части университети да не би да са нещо повече случайно ??
Айде стига сте се хвърляли в чужди битки просто защото така казал Сульо или Пульо !!
|
|
|
|
|
|
|
Да, със стачки ако не се решават, ни пък без стачки, хептен!!!
Лошото в случая е, че тук от 20 години само се съсипва, краде и на практика почти нищо не се създава. Нямаме никаква пазарна икономика, но за сметка на това сивата ни е напълно ясна. Парите в България се изкарват само с измами, далавери и безочливо грабене. Е от къде да има? То не са имения, яхти, скъпи коли и какви ли не други изгъзици...абсолютна съсипия и нищо градивно.
А за образованието, материалната база и т.н., не ми се отваря дума /щом 250-та ти е критерий, значи още нищо не си видял/. В това отношение има толкова много да гледаме, да се учим и наваксваме, че не ми се мисли. Като гледам даже и средно напрдналите държави на какво ниво са, просто ми става тъпо...
|
|
|
|
|
|
|
kartagen27 скрий се в някоя миша дупка и си чети учебника по математика, щом така искаш, нали и материалната база не ти е приоритет. Само че да знаеш, че има и други хора, чието мнение е важно, има значение и може да промени нещата.
И аз мисля, че точно стачката е начинът да се подобри качеството на образованието и да се задържат младите и амбициозни студенти в България, а не политиката на страната да ги притиска и бута в чужбина.
Някои ще си стоят и ще си мълчат, като не им пука, но други ги е грижа и си търсят правата. И никой не е казал, че като искам пълна стипендия, искам парите да се вземат от дела за здравеопазване. Парите ги има, но са на грешното място в грешните хора.
|
|
|
Последна редакция: 06/11/2010 14:43 от Anne_K.
|
|
|
|
Големият проблем на България е ,че не се произвежда.
|
|
|
Последна редакция: 06/11/2010 19:25 от az_azov.
|
|
|
|
А най-големият проблем в България е неграмотното население.
|
|
|
uacg.forumup.com
|
|
|
|
vabo_2010 написа:
Големият проблем на България е ,че не се произвежда.
Е кой луд ще се хване да произвежда при положение, че с далавера и без усилие могат да се изкарат хиляди пъти повече пари. По-лено е да се правим на търговци и да внасяме отвън всичко. Защо да произвеждаме? Искали неискали като няма друго хората ще купуват внесение продукти, било то хранителни или не. Това е националната политика на Република България. А за традиции, наложени пазари и темподобни неща са забравени понятия от години, т.е. изтрити умишлено от онея мазни политически путки дето си търкат гъзовете в парламента, който са едни долни продажници. Това ми е мнението.
А и как да тръгнеш да правиш нещо в държава, в която нищо не е уредено. В държава, в която на всяка крачка се сблъскваш със стена от неуредици, корупция и дебели чичковци и мързеливи чиновници. Не знам дали ти се е налгало да вадиш каквито и да било документи. Та то най-простото нещо ти струва хиляди нерви, време и усилия. Е как да имаш стимул да започнеш нещо.
Oliver написа:
А най-големият проблем в България е неграмотното население.
Оливер, при толкова много висши учебни заведения процента на неграмотно население би следвало да не е висок, но в действителност има доста неграмотни. Въпреки това не смятам, че проблема идва от там. Това са хората, които поради своята необразованост нямат мнение и не им се дава гласност, а скачат според пръчката. Дърпащата сила би трябвало да сме ние, но поради изказаните по-горе аргументи ти се отщява да правиш каквото и да било по този въпрос...
|
|
|
|
|
Отг:Ти ще стачкуваш ли? 12 Години, 6 Месеци
|
|
Ето затова няма да се оправим! Защото част от вас, както и голяма част от българите мислят само за себе си! " Че на мен ми е добре, за какво да стачкувам ?!  На нас ни е добре, ама НАТФИЗ и академията бяха пред затваряне, дървената ваканция им беше сигурна ( искам да видя как вие щяхте да реагирате, ако имаше вероятност ние да учим юли и цял септември, вместо декември и януари ! ), а материалната им база е плачевна ! Аз бях на протеста, въпреки че не харесвам голяма част от хората ,които учат в НАТФИЗ и НХА, защото дори вероятността да затворят тези учебни заведения е скандална! Това го няма никъде в Европа. Бъдете добри с другите, за да бъдат и те добри с вас!!!
dark_half написа:
на всяка крачка се сблъскваш със стена от неуредици, корупция и дебели чичковци и мързеливи чиновници. Не знам дали ти се е налгало да вадиш каквито и да било документи. Та то най-простото нещо ти струва хиляди нерви, време и усилия.
Хахаха,всички сме се сблъсквали с канцеларията :D :D:D
|
|
|
|
|
 | | |
|
|
|
|
|