Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Еразъм
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1
Тема: Еразъм
vocel
Асистент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Еразъм 14 Години, 7 Месеци Карма: 0
Някой може ли да ми каже нещо повече за кандидатстването.Изчетох всичко в другите сайтове, но няма информация дали може да предоставим само сертификат за владеене на езика.Някой има ли такава информация?И още нещо този тест който трябва да се държи на какво ниво отговаря и има ли голямо значение колко точки ще изкараш или се гледа повече успеха?Надявам се да има някой по-запознат да ми помогне.

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
mon cheri
Асистент
graphgraph
Отг: Еразъм 14 Години, 7 Месеци Карма: 0
Аз доколкото знам вече са премахнали изпита и се кандидатства само с успех; може да провериш на 2-ри етаж в Ректората примерно за по-достоверна информация.

Последна редакция: 18/03/2010 15:46 от mon cheri.
Kolkozabavno
Ректор
graph
Отг: Еразъм 14 Години, 7 Месеци Карма: 11
Mon Cheri написа:
Аз доколкото знам вече са премахнали изпита и се кандидатства само с успех; може да провериш на 2-ри етаж в Ректората примерно за по-достоверна информация.
Няма как да го махнат, нали все пак трябва да покажем, че знаем и чуждия език на някакво ниво. Изпитът беше миналата седмица в петък.

yorkaev
Главен асистент
graphgraph
Отг: Еразъм 14 Години, 7 Месеци Карма: 4
Теста беше петъка миналата седмица. Оценява се и се счита за успешен, ако е направен поне половината. След това се извършва класиране на база средния успех от следването и оценката от теста. До колкото разбрах резултатите от теста ще излезнат другата седмица в петък. Той представлява есе от 2 теми по избор и резюме на текст, който ти го дават на лист и трябва да го преразкажеш сбито (на 1,2 страници) със свои думи. Може да се кандидатства и само със сертификат, но за повече инфо най - добре да се пита.

vocel
Асистент
graphgraph
Отг:Еразъм 14 Години, 7 Месеци Карма: 0
Мерси много за информацията.Само още нещо да попитам.Тези текстове- есето и резюмето с технически термини ли са или са обикновени текстове?Имаше ли много хора и дали по принцип има много кандидати по тази програма, защото поне хората около мен не желаят да кандидатстват и не мога да преценя колко студента се борят за тези малко места.

yorkaev
Главен асистент
graphgraph
Отг:Еразъм 14 Години, 7 Месеци Карма: 4
Целта на теста е да демострираш познания по езика, като разбира се използваш някакви строителни термини или понятия по-скоро, които не са чак толкова сложни и задълбочени. Резюмето беше нормален текст, в който се разяснява накратно как основно протича процеса на строителство.

Кандидатите не бяха прекалено много по моя преценка, но повече от миналата година. Тогава са били около 15 човека. Интереса като че ли се повишава и според мен все повече хора имат намерение да участват в програмата. Дори имаше и второкурсници, които се явяват въпреки, че не могат да заминат все още, но теста си има валидност 2 години.

По - интересно е кой вече е ходил. Ако има такива хора и нямат нищо против, моля да ми драснат едно съобщение и да се видим да ме светнат как стоят нещата в чужбина, кое е повече на оферта. Ще почерпя

vocel
Асистент
graphgraph
Отг:Еразъм 14 Години, 7 Месеци Карма: 0
Ясно..Благодаря отново за информацията и ти желая успех с кандидатстването.

punfumk
Асистент
graphgraph
Отг:Еразъм 9 Години, 11 Месеци Карма: 0
Здравейте,
Пиша ви, защото имам няколко въпроса, свързани с Еразъм+ програмата. В момента съм трети курс ССС и обмислям пролетта на 2015 да кандидатствам за обмен в Германия за зимния семестър на 4-ти курс. Въпросите, които ме вълнуват са:
1. Всички ли Еразъм студенти получават грантове? Има ли кандидатстване или класиране за грантовете? Трябва ли да се доказват доходи на семейството?
2. В момента на кандидатстване и подаване на документите в ЦМДМ, трябва ли да си си взел всички изпити до момента или ако имаш един или два изпита не е проблем?
3. (Въпрос за студенти ССС) Кой семестър препоръчвате за Еразъм? Какво се случва със заверки и изпити, когато се приберете? Вероятността за прекъсване и непризнаване на изпитите от чужбина наистина ли е много голяма? Зимният семестър на 4-ти курс удачен ли е да се пропусне( да се изкара в чужбина)?

Наистина ще ви бъда много благодарна, ако получа конкретни отговори на тези въпроси! Всякаква допълнителна информация ще ми бъде от полза!
Благодаря предварително!

Отиди най-отгореСтраница: 1
Модератори: vassil, segafredo, dark_half