Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

ССС - какво учим от началото до края
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 12
Тема: ССС - какво учим от началото до края
speedking
Асистент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Отг: ССС - какво учим от началото до края 15 Години, 4 Месеци Карма: 0
в началото идва най-трудния предмет на всички времена - Висша математика (самото име звучи имагинерно и нереално).. тъкмо минеш матриците и попадаш в обятията на интегралите и диференциалите, да не забравим и глупавата аналитична геометрия която така и не разбрах къде и е смисъла в цялото следване на ССС а и накрая се забиваш право в теорията на редиците. Транспонираш се, умножаваш и събираш редове, смяташ като откачен безсмислени тъждества и тъкмо вече си изкласил и 4те части на математиката и се радваш че най трудното със сметките е минало и лееекино започват да те подпукват с механиките. нещо напълно непонятно и развинтено въображение в кинематичен и статичен вид. това е толкова непознато и различно от тази лесна математика която току що си прехвърлил зад гърба си от втори трети път( дори и да си минал само със задачите и забравил изобщо че има и теория). някъде измежду редовете има и безсмислена физика на която единственото нещо което ти остава в акъла е кучият студ рано рано в подземните лаборатории. Вече нямаш търпение да загърбиш и гадната механика и да забиеш учебника в устата на някое от церберчетата които за разлика от пияндурите от катедра математика държат ужасно много на безценната им теория... за тези които успеят да изкласят над тази начална паплач и постоянното киснене на поправки - търчене от старата към новата сграда за протоколи заверки, (забравих и безценните камъни по инженерна геология с които можеш да напълниш джобовете си за изпита!) както и неимоверно важните предмети Философия и Физическо които също ти бъркат в здравето заради необходимостта от подписче - им дават и по един съпромат. за съжаление повечето преподаватели измряха и може да се счита за някой като десерт а за други - "десерт". Споменах ли че теорията е задължителна вече?
Добре дотук добре най трудното мина мамка му и математики и механики майната им! Влизаш трети курс вече се надяваш да няма всеобразователни предмети от предишните 2 години и вече ще си учиш преспокойно и леко специализираните предмети които вече наистина те учат на занаята! Добре ама главата ти е извряла от толкова много теория, а от първата седмица започват статиките! добре де-нали най-трудното мина , стига с тая механика! Толкова си объркан от разрезите на прътове и извеждане на формули че преподавателя по статика сякаш ти говори на извънземен език! нима има по лесен да се направят тъпите диаграми? ами къде отидоха разрезите, диференцирането , неизвестните? как така изведнъж стана тая М диаграма? докато успееш да си отговориш на тези въпроси и вече е края на семестъра и трябва да предадеш 60страници наум изведени куп единични диаграми...а проверката се смята до 6-ия знак и пак не излиза! (бетона ли? заверих само с първия чертеж)
Къде колежката ти сметне задачата къде сам си я нагласяш и едвам ти излезнала проверката седмица след крайния срок за заверка на семестъра и вече си в сесия! На изпита успяваш да опукаш повечето изпити обаче не можеш да проумееш как вида на единичната диаграма може да те изпрати на поправка?
Странно но чак сега забелязваш че ти се пуши.. А как така колегите ти вече отдавна пушат?
Ей не мога да повярвам че четеш все още.. добре де сега вече е по лесно нали ? Трябва да е по лесно , бахти не може 5 години да е само гърч нали! Кажи ми че не е така!?
Е докато четеш това вече заверяваш бетона..Кога свърши и втория семестър?! Как се смята тъпата статическа схема? фи пси кси ... дано да заверя! Само да заверя майната му на изпитите ще му мисля като заверя.. Напуваш се като за последно , вече математиката от първи курс ти се е струвала песен. Боже ами тая елементарна механика! Изобщо не може да се сравнява с линиите на влияние!
Резултата вече е Студент:Виас=0:**
Оттук нататък си най щастливият студент в 4-ти курс ако четеш тези думи, честито вече няма какво да ти се изпречи! Докато разцъкаш Дотата и ето пак дойде края на семестъра-ама нали вече си ветеранче - опукваш всичко! Наистина ли !?! Да бе , че какво само силов и деформационен метод и това е..( а да, да не забравим и ония тъпашки уреди на пресканирани снимки на уреди за измерване, на които нищо не си личи хаха)
Ей поне предпоследната година е песен! И тъкмо да си повярваш на думите и бум 4-5 задания за проект! хехе те и без това са едни и същи, гледаш какво са правили миналата година , на вас ще ви е по леко, някак си тия от миналата година ти се струват сякаш са от миналия век-вие ще трябва да правите по малко, особено с новите програмки! И тъкмо си направил някое друго чертежче и взеха че се събраха най-накрая и двамата преподаватели на упражнения - започват да ви сервират какво трябва да имате за заверка , 5-6 дни преди края. Ама наистина ли 13 чертежа нали само 2? ама как защо? и осъзнаваш че и теб са те прецакали като твоите колеги от предишния век да чертаеш като гламав! Взимаш къде на червено къде пък уж на изпита ще защитаваш, къде пък вече ти е писнало от тъпи проекти и си решил да се откажеш (стига ти толкова , нека малко да си поживееш де). Бе каква висша математика? изобщо тук става въпрос за много по важни предмети!! Нали утре като завършиш това ще работиш! и именно затова.. май ще е по-добре да поотложиш последния семестър-само докато си изчистиш изпитите..
Добре 5-ти курс-какво да ти кажа освен нищо-вече-не-може-да-ми-се-опре-писна-ми-от-тези-специални-предмети-само-да-взема-дипломното-задание-и-цяяяял-семестър-ще-си-я-прая.
С две думи-нали си ветеранче толкова време във университета, пушач, какво някакъв дъртак ли ще ти се опре?
Дипломна работа-каквото си правил 5 години сега го затвърждаваш още повече официално. взимаш, копираш,преправяш,преписваш.. нали е дипломна! Какво си мислеше че ще седнеш цяяяял семестър да пишеш 100 листа обяснителна записка ли !! хаха!!
Накрая защита (*$%№$%№&$*&%№%@#@!@#@!!@#$%№&* (хулене 30-40мин)
Честито!

накратко това се учи!
отделно се учиш мизерията и боклука да не ти правят впечатление, освен ако не си свикнал вече..
п.с. съжалявам ако съм забравил някой, затова на всички преподаватели им казвам едно сърдечно - сбогом, омръзна ми да ви гледам мутрите (с редки изключения)!

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Kolkozabavno
Ректор
graphgraph
Отг: ССС - какво учим от началото до края 15 Години, 4 Месеци Карма: 11
kremi написа:
4ovekot написа:
а спорта за 2ри курс задължителен ли е?
За ССС не е задължителен, до колкото знам за архитектурата е задължителен и във 2-ри курс.

Само в геодезията е задължителен всички години.

гинко билоба
Главен асистент
graphgraph
Отг: ССС - какво учим от началото до края 15 Години, 4 Месеци Карма: 0
speedking написа:[/quote]
Наздраве!

Mfo
Доцент
graphgraph
Отг: ССС - какво учим от началото до края 15 Години, 4 Месеци Карма: 31
Ако тонът беше малко по-сериозен и стила по-изчистен, постът на speedking веднага отива на страницата на Строителния факултет като резюме. Въпреки че някои моменти са преувеличени и реално не е толкова безсмислено и непотребно, за 90% от студентите схемата е точно такава. Но частта за условията на преподавателите и тяхното отношение е 99.9% представителна извадка.

Някои страдат от отношението си, което изграждат на база такива разкази (не ми пука, защо да се мъча, като накрая пак ще съм е**н). Тези са заблудените от легенди.

Друга група им го вкарват, защото са дошли просто за диплома, и са на принципа "колега, не ме занимавайте с глупости". Те си го и заслужават

Друга група е на "много мислещите", онези които разсъждават прекалено много кое е нужно, кое не, защо системата е такава и как може така. Аз като човек от тази група съм го ял нееднократно.

Най-добрата стратегия е адаптивната. Когато ти се види безсмислено - трай си. Когато опиташ съвестно, но получиш "ама ето тука тази линийка..." - поеми дълбоко въздух и оправяй, ако това е системно - copy-paste, че иначе ще закъсаш накрая. Има идеалисти, които считат всички предмети за важни... не ги слушай, маргиналните предмети (ще усетиш кои са) по принципа на най-малкото съпротивление: нито ще разписваш химически реакции, нито ще събираш камъни, нито ще правиш аеродинамични изследвания, нито ще поправяш багери и много други операции. Ако случайно ги правиш в практиката си, значи си сбъркал висшето.

P.S Относно AutoCAD - моите уважения, но в 2 часа седмично, и то само 7-8 седмици (останалите се учи Access и бази данни) ще научиш да правиш прави черти, да слагаш слоеве и естествено да stretch-ваш. Т.е 3-5% от софтуера...

Отиди най-отгореСтраница: 12
Модератори: vassil