Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Въпрос за специалностите ?!
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 123456
Тема: Въпрос за специалностите ?!
kopkopkop
Асистент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Въпрос за специалностите ?! 16 Години Карма: 0
здр аз съм 11 кл и догодина смятам да кандидатствам във виас със специалност ССС, та въпроса ми е трудно ли се влиза? Другия вариант е ВиК ама това е ако не успея и 2 рия ми въпрос хубава специалност ли е? Благодаря предварително!!
П.П Уча в строителния.

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Amaurea
Асистент
graphgraph
Отг: Въпрос за специалностите ?! 16 Години Карма: -4
Според мен геодезията е най-добрия вариант - кеф ти командировна и чист въздух .. правиш си постоянна тренировка и се виждаш всеки ден с нови хора.. кеф ти офис работа.. обработваш си данни и си стоиш на топло..
Зор е да завършиш геодезия .. обаче по-зор е ССС.. ВиК.. не знам.. не бих зписала .. по скоро Информатика в Пловдивския

vias4o
Асистент
graphgraph
Отг: Въпрос за специалностите ?! 16 Години Карма: 2
Не, не се влиза трудно, по мое време около 4-ка май стигаше, не съм го смятал, но пък то не е и трудно да се провери в архивите от миналите кампании. Като учиш в строителен се състезаваш с колегите от всички други строителни, което е доста по лесно ( No offense ).Освен това всички прескочили минималния бал влизат на общо основание и така не заемат бройки от въпросната квота
Успех !

hrisincetooo
Асистент
graphgraph
Отг: Въпрос за специалностите ?! 16 Години Карма: 0
ami da ama sega za SSS ti trqbva pove4e ot 4:50 .... daje kam 5ca gore dolu nqkade,zaradi maturite

bat_bobi
Декан
graphgraph
Отг: Въпрос за специалностите ?! 16 Години Карма: -2
Amaurea написа:
Според мен геодезията е най-добрия вариант - кеф ти командировна и чист въздух ..

Зор е да завършиш геодезия .. обаче по-зор е ССС.. ВиК.. не знам.. не бих зписала .. по скоро Информатика в Пловдивския

Недей така, "геодезията най-доброто" . Всяка специалност си има и плюсове и минуси. Нека те изкарат да заснемеш 15 точки зимата при -10С да видим дали е приятно.
Освен това момчето пита за влизането дали е трудно и за ВиК дали е добра специалност, а не коя специалност ще му препоръчаме. А па за информатиката, без коментар... ако иска момчето да е в стротелната сфера по-добре Топлотехника - ОиВ което също намира доста приложение в строителството.

Та по въпроса: влиза се трудно, с матурата не се знае дали ще влезеш, по-добре разчитай на кандидат студентския изпит, там ще имаш по големи шансове.
По отношение на ВиК, специалността е хубава, малко по-леко се следва от ССС, но не е толкова отговорна колкото ССС и соътветно заплащанията са по-малки.

Amaurea
Асистент
graphgraph
не си заслужава 5 години ССС в ада и после заплащането да е пъти по-малко от това на някакви си архитекти.
аз съм корава мацка.. ше ги измеря тия 15 точки.. само ИНСТРУМЕНТА да не откаже

Lost_in_Space
Главен асистент
graphgraph
Истината е, че тук всеки ще ти кажа, че неговата специалност е най-добрата Все пак учиш в строителният - имаш наблюдения в/у специалностите и предполагам за всяка специалност какво представлява. Във ВИАС не е толкова различно, просто става доста по-трудно.

Относно плащането... конструкторите взимат повече пари, така е. Но в момента тепърва набират сили оперативните програми на ЕС свързани с околната среда, което включва пречистване на водите, изграждането и обновяването на водопроводи и канализация. Само за пример - София няма и на 80 % изградена ВиК мрежа. Затова за в бъдеще може да се окаже голям плюс, че си записал ВиК.

И най-накрая прецени какво теб те влече и с какво искаш да се занимаваш, защото няма смисъл да влизаш ССС, само защото е модерно Ако това е твоят избор подготви се за много учене след 1-ви курс (защото 1-ви курс по мои наблюдения може да се каже, че покрива знанията ти от строителният).

Успех на изпитите!

www.asub.info
Асоциация на студентите по урбанизъм в България
bat_bobi
Декан
graphgraph
Amaurea написа:
не си заслужава 5 години ССС в ада и после заплащането да е пъти по-малко от това на някакви си архитекти.
аз съм корава мацка.. ше ги измеря тия 15 точки.. само ИНСТРУМЕНТА да не откаже

Защо да не си заслужава, то не е казано че цял живот ще чакаш някой архитект да ти дава чертежи които да им правиш конструкциите примерно. То бачкаш, бачкаш докато добиеш опит и капитал и после почваш ти да даваш работа на архитектите , ставаш инвеститор и почваш да печелиш повече. Много малко са архитектите които се занимават и със строителство и със проектиране, повечето като завършат , както казва един преподавател по съпромат стават "драскачи", така че според мен си заслужава човек да се понапъне.

Amaurea
Асистент
graphgraph
На мен геодезията ми осмисля живота. От 9 клас искам да се занимавам с това.. не мога да си представя да съм ССС или да работя нещо друго.. Съжалявам мнението ми е субективно

pompaeca
Главен асистент
graphgraph
Отг: Въпрос за специалностите ?! 16 Години Карма: -1
Amaurea написа:
На мен геодезията ми осмисля живота. От 9 клас искам да се занимавам с това.. не мога да си представя да съм ССС или да работя нещо друго.. Съжалявам мнението ми е субективно
Като ти е субективно,недей казва толкова категорично кое си заслужава и кое не.Не че искам да се заяждам просто съвет.

Отиди най-отгореСтраница: 123456
Модератори: vassil