Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Геодезия
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1
Тема: Геодезия
lacos7e
Асистент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Геодезия 10 Години, 8 Месеци Карма: -1
Добър ден на всички. Тази година се готвя да бъда студент и обмислям да си подам документите за УАСГ с оценка от матура. Въпросът ми е следния, отнасящ се към специалността "Геодезия". Трудна ли е тази специалност и има ли адекватна реализация след като се завърши ? Знам, че в УАСГ е тежко и това не ме демотивира, дори и малко, но знам, че има специалности с по-малка натовареност през годините, но дали геодезията е една от тях ?

Последна редакция: 09/06/2014 12:34 от lacos7e.
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Абдула Будала
Асистент
graphgraph
Отг:Геодезия 10 Години, 8 Месеци Карма: 5
Да, има такива специалности и се казват: Икономика, политология, социология, социопатия и т.н. т.н т.н.
Незнам който е излъгал че има лесни специалности дето учат 4 семестъра матаматика

Hunter91
Асистент
graphgraph
Отг:Геодезия 10 Години, 8 Месеци Карма: -1
Първо са математиките, после всичко останало. Проблема на УАСГ е не само сложността на материала, безсмислените предмети, а и отношението което получаваш от преподавателите.

Oliver
Ректор
graphgraph
Отг:Геодезия 10 Години, 8 Месеци Карма: 16
Проблемът на УАСГ са вечно хленчещите. Ако си следиш всичко съвестно и не се лигавиш всичко си идва на мястото.

uacg.forumup.com
Абдула Будала
Асистент
graphgraph
Отг:Геодезия 10 Години, 8 Месеци Карма: 5
Hunter91 написа:
... а и отношението което получаваш от преподавателите.
Не знам какво разбираш под отношение, но ще ти дам следния пример:
Истамбулски университет, много по-напред в класацията на университети от Софийския. Правилника е много по-прецизен и строг. Ходиш на лекция, подготвяш се за упражнение, като там ти дават задача или се коментират частни случаи. Ако имаш въпрос, който е коментиран на лекцията ще се радваш ако ти посочат вратата, а не да получиш "F".
УАСГ, рядко ходиш на лекции, ходиш на упражнения. Примерно по Статика, изписват ти формулите на дъската и ти трябва да си заместиш с твоите числа и да сметнеш. Ако имаш въпроси по упражнението получаваш "САРКАСТИЧЕН" отговор "ми на дъската е написано, да си чел".
За Геодезията в Конья, там е още по-строго, малко пресилено може да се каже като армията, понеже геодезията работят и със секретни карти до колкото знам.

Hunter91
Асистент
graphgraph
Отг:Геодезия 10 Години, 7 Месеци Карма: -1
Преподавателя ти казва в очите, ти да не мислиш, че тука ще те научим на нещо, после да ни вземеш хляба. Преподавателя ти казва, че си написал пълни глупости, а друг от същата катедра ти казва, че си писал за 6. Преподавател те къса, само защото си написал нещо, предадено на упражнения, а не от лекциите. Много са, да продължавам ли?!

v140
Асистент
graphgraph
Отг:Геодезия 10 Години, 7 Месеци Карма: 0
Не се занимавай с Геодезия... пълна загуба на време. Почти всичките ми колеги не могат да си намерят работа, а тези, които са си намерили, работят за малко пари.

Абдула Будала
Асистент
graphgraph
Отг:Геодезия 10 Години, 6 Месеци Карма: 5
v140 написа:
Не се занимавай с Геодезия... пълна загуба на време. Почти всичките ми колеги не могат да си намерят работа, а тези, които са си намерили, работят за малко пари.

е не тече но капи, и архитекта нещо да направи му трябва скица, а и споровете за граници на имоти и делби ще има вечно, така че без работа няма да останат. От архитектурния план до строителство и ВиК може и да не се стигне, а и накрая пак геодезистите ти правят скица. Друг е въпроса за цената на инженерния труд ...

Абдула Будала
Асистент
graphgraph
Отг:Геодезия 10 Години, 6 Месеци Карма: 5
Hunter91 написа:
Преподавателя ти казва в очите, ти да не мислиш, че тука ще те научим на нещо, после да ни вземеш хляба. Преподавателя ти казва, че си написал пълни глупости, а друг от същата катедра ти казва, че си писал за 6. Преподавател те къса, само защото си написал нещо, предадено на упражнения, а не от лекциите. Много са, да продължавам ли?!

то всяко стадо си има мърша, хубаво е да се подкрепят с имена, стига модераторите да не възразяват.

Последна редакция: 26/07/2014 11:42 от Абдула Будала.
Отиди най-отгореСтраница: 1
Модератори: vassil