Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Специалности
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 123456
Тема: Специалности
blqblq321
Главен асистент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Отг:Специалности 12 Години, 6 Месеци Карма: 2
Остава да има по-малко кандидати ,отколкото места ... за 4 дена да го кажем 130-140 момчета за УАСГ ,ми се струват прекалено малко .

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Gavazov
Шеф-катедра
graphgraph
Отг:Специалности 12 Години, 6 Месеци Карма: 1
Само не е ясно ние ли си имаме психичните заболявания или те нас Относно местата - защо ли не съм учуден. За пореден път се убеждавам, че всички чакат последния момент...българска работа!

Kolkozabavno
Ректор
graphgraph
Отг:Специалности 12 Години, 6 Месеци Карма: 11
blqblq321 написа:
Остава да има по-малко кандидати ,отколкото места ... за 4 дена да го кажем 130-140 момчета за УАСГ ,ми се струват прекалено малко .
Това е доста вероятно.

blqblq321
Главен асистент
graphgraph
Отг:Специалности 12 Години, 6 Месеци Карма: 2
Като се има предвид ,че повечето ще кандидатстват за Архитектура , ССС и Геодезия . За ХМС или ХТС може да се борят 2-3 за 1 място ...

L0wTeCh
Асистент
graphgraph
Отг:Специалности 12 Години, 6 Месеци Карма: 0
В ХТС и ХМС има място за всички, влиза се с 3 на матурата и 4 диплома

Kolkozabavno
Ректор
graphgraph
L0wTeCh написа:
В ХТС и ХМС има място за всички, влиза се с 3 на матурата и 4 диплома
Това е дискриминация спрямо хората с 3 на матура и 3 диплома, дано тази година и за тях да има място във ВИАС.

FiReDeSiRe
Главен асистент
graphgraph
Съгласен съм, че нивото е паднало скандално много, студентите са мързеливи, прогресивно затъпяващи и всичко останало, но, има едно Голямо "но" тук. Оценката от изпита на УАСГ не е критерий, че си умен или глупав, а показва само моментно ниво. Обръщам внимание на нещо, което ми прави впечатление още преди да стана студент в нашия мил университет, а именно - тази арогантност и надменност, присъща за хората, станали 3 курс и нагоре. Нека не забравяме, че за България може би учим в най-тежкия и реномиран ВУЗ, но като цяло, не е чак толкова невъзможно, колкото преподавателите имат интересни изисквания и т.н.
Мисълта ми е, въпреки заниженото ниво и откровената тъпотия, нека бъдем толерантни и да подхождаме с разбиране към колегите, а не със зле прикрит сарказъм и ненавист

Gavazov
Шеф-катедра
graphgraph
Отг:Специалности 12 Години, 6 Месеци Карма: 1
Съгласен съм напълно с предното мнение!Всеки е започнал от първи курс.От нулата, както се казва.Дано наистина има разбиране към по-малките.

Kolkozabavno
Ректор
graphgraph
FiReDeSiRe написа:
Съгласен съм, че нивото е паднало скандално много, студентите са мързеливи, прогресивно затъпяващи и всичко останало, но, има едно Голямо "но" тук. Оценката от изпита на УАСГ не е критерий, че си умен или глупав, а показва само моментно ниво. Обръщам внимание на нещо, което ми прави впечатление още преди да стана студент в нашия мил университет, а именно - тази арогантност и надменност, присъща за хората, станали 3 курс и нагоре. Нека не забравяме, че за България може би учим в най-тежкия и реномиран ВУЗ, но като цяло, не е чак толкова невъзможно, колкото преподавателите имат интересни изисквания и т.н.
Мисълта ми е, въпреки заниженото ниво и откровената тъпотия, нека бъдем толерантни и да подхождаме с разбиране към колегите, а не със зле прикрит сарказъм и ненавист

Простотията и глупостта не трябва да се толерират, защото за разлика от цвета на кожата и сексуалната ориентация са личен избор. Отидете някъде в чужбина да видим колко ще са толерантни към незнанието и некадърността преподавателите. Просто не е редно в Университет, смятан за "най-тежкия и реномиран" в страната да се влиза с три на матура, като матурата е обидно лесна, ако имаш някакви познания по математика. Високото ниво и реномето се постигат с цедка, с изисквания, с конкуренция, а не с гръмки фрази. На думи всички ВУЗ-ве са реномирани и прекрасни, и акредитирани с много звезди. А същевременно бизнесът и индустрията в частност се оплакват, че не се произвеждат достатъчен брой качествени инженерни кадри. Нека бъдем реалисти и да учим, и да се мъчим да станем по-добри, а не да се радваме, че някой ни казал, че учим едва ли не в Burkeley, ама не можем да си вземем математиките и съпромата от петия път. Със здраве.

L0wTeCh
Асистент
graphgraph
Просто нещата отиват на зле.Все по-малко хора се ориентират към математиката и кандидатстват отговорни специалности.Всеки гледа по лесния път, на мода са географията и икономиката
В моя випуск примерно от 100 човека, 15 държаха матура по математика, другите могат да учат на изуст

Отиди най-отгореСтраница: 123456
Модератори: vassil