|
ВиК или ТС (1 разглежда/т) (1) Гости
| | |
Тема: ВиК или ТС
|
|
Отг:ВиК или ТС 12 Години, 7 Месеци
|
|
Лично аз очаквам доста голям наплив тази година.Може би не към всички специалности, но за "Геодезия" съм почти сигурен, че ще има доста желаещи да запишат. А тези 80 места ми се струват наистина малко.Вярно е, че тази професия и специалност е абсолютно почти никому известна, но хората започваме да се ориентираме правилно. Тази година, като мене за специалност "Геодезия" ще кандидатстват едно 10-на мои познати, а аз идвам от малък град все пак...Ще видим, може пък малката бройка да е предпоставка за качване на нивото?Как мислите?
|
|
|
|
|
|
|
От този пост ,който си дал ,мога да кажа ,че са увеличили местата за тези специалности ,към които си има постоянен поток от кандидати . Аз не мога да прогнозирам ,но казват ,че нямало много кандидат-студенти , не знам как са се справяли другите с матурите ,защото има хора ,които само с тях ще влизат . Също от значение е и сложността на редовния изпит ,с всяка година става по-лесен ,но за едни лесен ,за други може да им се стори труден . Прогноза ... не мога да съм на 100% сигурен ,но моето мнение е ,че едва ли ще се вдигнат много (половин до една единица може би) ,но ще се види . Нека и другите споделят мнението си .
|
|
|
|
|
|
|
Аз също ще кандидатствам с матура само. Изкарах хубави оценки - 5.43 по БЕЛ и 5.26 по Математика + отлична диплома 5.70 си мисля, че ми е напълно достатъчно. Относно приемния изпит, аз като се подготвях за него, защото си ми бе резервен вариант при положение, че се издъня на ДЗИ ми се стори доста приемлив от предишни години.Може би за оценка 5 ще е трудно, но при една нормална подготовка около 4.50 се вади съвсем нормално.Иначе тежко ни се пише на нас "зайците" още от начало нали?
|
|
|
|
|
|
|
До колкото знам геодезията не са увеличили бройката на студентите защото не им стига материалната база - няма достатъчно компютри, преподаватели и т.н., но за съжаление скоро и тяхната бройка ще се увеличи. Наближава времето когато като идеш да кандидатстваш за работа и като кажеш "имам висшо" ще ти отговорят "и какво от това, всички имат висшо"...
|
|
|
|
|
|
|
Да ви кажа много се зачудих за следното нещо, при 80 места, които се разпределят на 40 бройки по пол, какво се прави, ако примерно не може да се съберат 40 момчета или 40 момичета? Какво се случва със свободните места и къде отиват те? Може би отговора е следният, колкото първокурсници се съберем,толкова ще си караме?
|
|
|
|
|
|
|
Аз с матурата вадя бал 22.24 и се чудя дали ще стигне за ВиК .. и не мога да бъда сигурен ,докато не си видя името в списъка (ако съдя от последните 3 години ..съм вътре на първо класиране) ,затова ще отида на редовния ,ще си блъскам главата още 1-2 седмици със задачи ,пък после каквото сабя покаже .
|
|
|
|
|
|
|
Gavazov написа:
Да ви кажа много се зачудих за следното нещо, при 80 места, които се разпределят на 40 бройки по пол, какво се прави, ако примерно не може да се съберат 40 момчета или 40 момичета? Какво се случва със свободните места и къде отиват те? Може би отговора е следният, колкото първокурсници се съберем,толкова ще си караме?
мисля ,че 2011 имаше допълнителни класирания за някои специалности ... ХМС,ХТС ... не съм сигурен ,но доколкото имам спомен беше така . Може би затова са намалили толкова бройките за тези специалности ,а повишения интерес към ССС и Арх. ,вече се отплаща с повече места .
|
|
|
|
|
|
|
Прав си, имаше нещо подобно, но като че ли през 2010....годината няма значение де.ВиК би трябвало да те приемат,както и мен в Геодезия, особено с тези добри оценки и отлична диплома...но трябва са сме наясно, че никой не "бръсне" средното образование за нещо там.Затова ще се иска четене, а и в крайна сметка за това отиваме (поне аз). Съгласни?
|
|
|
|
|
|
|
Така е , но аз искам да влезна на първо класиране и после да съм си на рахатлък ,а не да мисля : "олее ама сега ще спадне ли бала ,или няма да спадне" . Иначе не би трябвало да имаме проблеми с влизането ,дори и без изпит ,но си е друго ,като знаеш ,че си дал всичко от себе си .
|
|
|
|
|
|
|
Изпита не е толкова труден!Гледам, че с всяга година задачите стават по-лесни от предходни.Ако наистина сам си изкарал ДЗИ, поне едно 4.50 може да хванеш съмсем спокойно от изпита Но пък ако имаш хубава диплома и резултати от ДЗИ защо да даваш и излишни пари? Достатъчно ходения до София ще имаме, за подаване на документи, после за записване, после за общежития....
|
|
|
|
|
| | |
|
|
|
|
|
|