Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Чертане без компютър
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 12
Тема: Чертане без компютър
Kolkozabavno
Ректор
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Отг:Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: 11
Стига с тея дребни сметки кой преподавател как предпочитал и какво искал. Реално почти никой не ги пита какво искат, защото съвместната дейност с тях продължава 1-2 семестъра. После обаче, като се излезе от ВИАС и се започне работа се появяват други изисквания, които се задържат доста дълго време. Не става въпрос само за чертане, а за стил на работа и поведение изобщо. Колкото до самите КАД-програми, за мен те са незаменими в момента, защото намаляват времето за изчертаване (при рационално и пълноценно използване, разбира се) в пъти и осигуряват повече време за конструктивно мислене, за оптимизиране, както и за пиене на бира. Щом искаш да си чертаеш на ръка, нищо не ти пречи, когато започнеш в трети курс да имаш сериозни проекти с обемна изчислителна част (20-40 стр.) да ги пишеш на ръка и да си правиш схемичките към тях, вместо като стадото около теб да ползваш готовите неща от нета и да чуваш от проверяващите "ей тая грозна сива лента в края от 5 години я гледам". Успех!

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
tanq4474
Декан
graphgraph
Отг:Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: 29
Да кажем все пак и едно предимство на работата на ръка (в университета). Докато чакаш за корекции (а това в УАСГ отнема ГОЛЯМА част от времето) можеш да си правиш нещата. Аз лично повечето записки си ги правех на ръка и така си спестявах много време. За вкъщи оставях чертането и моделирането и накрая ти остава и време да си обърнеш внимание на гаджето
Но дори и така от компютъра няма да избягаш, вЕрвай ми. Пък и за чертането специално (според мен), AUTOCAD е незаменим помощник.

n_doe
Доцент
graphgraph
Отг:Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: 7
tanq4474 написа:
Да кажем все пак и едно предимство на работата на ръка (в университета). Докато чакаш за корекции (а това в УАСГ отнема ГОЛЯМА част от времето) можеш да си правиш нещата.
Ама и това си зависи, защото ако примерно забравиш някоя схема или на този, който ти коригира, му щъкне нещо и каже "тук добави еди-какво-си", трябва да триеш бая или пък да почнеш отново.

Само с колегата по-горе не съм съгласен - аз лично смятам, че обемните записки трябва да се правят на компютър, но не преправени готови, ами да си почнеш на чисто. За по-малко обемните си е добре обаче, даже препоръчително, да са на ръка.

Последна редакция: 05/04/2011 12:01 от n_doe.
SKALIDIS1
Асистент
graphgraph
Отг:Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: 0
Благодаря ви, че ми дадохте ценни съвети относно бъдещето ми.

Отиди най-отгореСтраница: 12
Модератори: vassil