Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Чертане без компютър
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 12
Тема: Чертане без компютър
SKALIDIS1
Асистент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: 0
Здравейте!
12 клас съм и предстои кандидатстуденски изпит по математика.Насочил съм се към ССС, но еднож чертането на компютъра не ми е любим-проявявам по голям интерес към чертането на ръка, както е било преди, въпреки че е по-трудно и по-бавно за разлика от компютърното.Въпросът ми е следния: Мога ли да си правя чертежите на ръка по време на следването и след като завърша също.Знам че ще е доста по-трудно, но аз съм упорит и ако наистина мога да се реализирам като чертая на ръка ще дам всичко от себе си.Между другото когато бях по-малък исках много да се занимавам с компютри, но преди известно време започнах да осъзнавам, че с компютъра не се обичаме много .
Благодаря предварително!

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
dawe
Ректор
graphgraph
Отг: Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: 0
Като те гледам не си за ВИАС. Запиши нещо в Нов Български да не се ядосваш после...

SKALIDIS1
Асистент
graphgraph
Отг: Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: 0
е не мисля така,строителство много ме кефи просто искам да знам дали става и на ръка, въпреки че е по трудно .

Oliver
Ректор
graphgraph
Отг: Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: 16
По-лесно е да ти отговорим - не, не става. Използвай времето докато следваш да се научиш да чертаеш на комопютър. После за работа - аутокад вече не е предимство ами минимално условие (все едно да можеш да пишеш). А чертането на ръка щом те влече - винаги може да ти бъде хоби

uacg.forumup.com
enter shikari
Асистент
graphgraph
Отг:Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: 7
По-добре се запиши архитектура.

Mfo
Доцент
graphgraph
Отг:Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: 31
Теоретично може. Но само толкова - теоретично. На практика ще се случат две неща:

1. Повечето преподаватели вече са свикнали, че всички чертаят автоматизирано (и ползват готови "подложки" от интернет), затова драскането ("корегирането") е голямо. Да добавиш към целия ужас на седмицата за заверки и мъката да тушираш многократно намазаните от корекции чернови... такъв сценарии е нещо, което не желеаш - вЕрвай ми !

2. Ако вземеш под внимание, че извън ВИАС (а вече и В него!) тежестта на изчисленията се измести към автоматизирани методи (т.е. "с компютър"), да си правиш душевни ч**ии с чертане на ръка е напълно безперспективно.

Казал си, че ти харесва "строителството". Ако под строителство разбираш Архитектура, в ССС има точно две дисциплини, в които чертането на ръка се изисква/промотира - Сградостроителство и Архитектура... и с тези две дисциплини свършва досега с духа на Архитектурата, в която се чертае на ръка първите три години. За ССС 1. и 2. са баш на място - важат с пълна сила. С това "макар и по-трудно", доста подценяваш истинската заетост и натовареност. Имай го предвид, ако решиш да следваш този си план.

П.П. За "след това" няма да коментирам. На ръка в практиката чертаят само много стари кадри, които доскоро (когато имаше повече работа) си наемаха младоци, с единствената цел да им чертаят на компютър. Нали разбираш

П.П.П. Забравих нещо много важно ! Имаш опция да се наслаждаваш на ръчно чертане - ВСУ "Л.Каравелов" се борят по такъв начин с готовите проекти...

Последна редакция: 03/04/2011 11:33 от Mfo.
canon
Асистент
graphgraph
Отг:Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: 8
Имах един задръстен съквартирант, който всичко правеше на ръка. Започваше винаги от заглавната страница и докато я направи, както иска, хабеше поне 5-6 листа и накрая му писваше и оставаше всичко останало за утре.
Пича още го бута тоя ВИАС...

Mada Faka
Главен асистент
graphgraph
Отг:Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: -3
нема начин как да стане тва ...
ти хубаво ще си чертаеш на ръка, ама никой няма да те чака ...
ни във ВИАС, още по-малко за някаква работа !
21 век сме и всичко става с компютър (ПЦ) ...

kay_
Асистент
graphgraph
Отг:Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: 5
Oh priqtelio izvinqvai ama na tvoqta tema se smqh ot syrce....(ne go kazvam sus zloba)Ta iskam da ti dam edin primer.Az i ti otivame na ekskurziq do USA,az si hva6tam samolet a ti tragva6 pe6a....kvo misli6?Neznam pod stroitelstvo kakvo razbira6,no spored men se zapoznai po dobre s SSS-to i togava re6i,4e edin den moje mnogo da te qd na tova 4e si vlqzul vav VIAS.USPEH!!!

Deathtime
Асистент
graphgraph
Отг:Чертане без компютър 13 Години, 9 Месеци Карма: 0
Е, колеги вие много го стеснахте човека Аз имах колежка, която се научи на Аутокада чак при Милев на Масивни конструкции и още си спомням коментара му на тоя идиот на първият и компютърен чертеж, че означенията на осите и са като капачки на буркани. Факт е, че много от преподавателите се радват на чертането на ръка и подхождат по друг начин към студентите, които го правят. Например Оксанович супер много се радва на чертежи на ръка и яко реже при компютърните с аргумента, че винаги можеш да го разпечаташ пак.

Отиди най-отгореСтраница: 12
Модератори: vassil