|
СССА (1 разглежда/т) (1) Гости
 | | |
Тема: СССА
|
|
СССА 15 Години, 5 Месеци
|
|
Има ли някой от тук да е приет СССА? И ако не... какво е мнението на останалите за специалноста?
|
|
|
|
|
Отг: СССА 15 Години, 5 Месеци
|
|
Здравей, незнам дали знаеш, тази специалност е за първа година in action. Аз лично я бях писала на второ желание, понеже щях да си доразработя английския, но честно казано, целта й е да ти помогне за бъдеща реализация или специализация в чужбина. Иначе за България.... както и да е, в сайта мисля имаше дефиниция на специалността, а за мнение, абе изглежда готино ;]
|
|
|
|
|
|
|
За тази специалност нищо не пище в сайта, но предполагам, че учат същите неща, които се учат и в българоезичното, така че не би трябвало да имат проблеми относно намирането на работа в България. Тези които завършват ТС на немски, освен дипломата от УАСГ, получават диплома и от ТУ-Виена. За СССА не знам дали има нещо такова и май е най-добре да се говори с декана.
|
|
|
|
|
|
|
Аз съм в тази специалност, дай ми една година и ще ти кажа дали си заслужава и т.н.
|
|
|
|
|
|
|
vblack написа:
Аз съм в тази специалност, дай ми една година и ще ти кажа дали си заслужава и т.н.
честно ти казвам ако за една година разбереш същността - евала  Повечето хора разбират чак на дипломната работа (някои и там не разбират, ако се съди по някои от тазгодишните дипломанти  ) А това СССА със сигурност ще е като ССС но на английски, както предполага и името, обаче всичко си зависи от преподавателите които се паднат. По принцип досега в ССС каквито предмети са учили на английски супер лесно са пускали преподавателите и съответно не са научавали нищо, но тази година са ударили на Митьо "моста" и май е било по-различно.
|
|
|
|
|
|
|
Ти нещо май не си много подготвен по въпроса  Митьо-моста винаги е водил на англото. Другите преподаватели само с изключения се различават от тези на българоезичното. Като не знаеш поне не приказвай глупости... срамота е.
|
|
|
uacg.forumup.com
|
|
|
|
Еми обясни ми защо тогава досега всички които съм питал са ми казвали, че предните години супер айляк са минавали по всичко, а сега било по зорно ?
И знам, че Митьо моста е всяка година, все пак ако не се лъжа той е координатор ли или какъвто там се води на англоезичното обучение. Имах предвид, че се оплакваха приятели които карат сега при него.
|
|
|
|
|
|
|
Не, ти ми обясни кои са айляшките преподаватели  Явно си много запознат. Мен ако питаш минаване без зор няма.
|
|
|
uacg.forumup.com
|
|
|
|
Размихте темата, обърнахте го на личен спор. Според мен е много трудно да се даде актуална информация за специалност, която не е съществувала преди това, в този уни - СССА .Ако има някой, който се е поинтересувал и е поразпитал в уни-то, нека сподели
|
|
|
|
|
|
|
Тази специалност от таи година има прием в първи курс. Предните 4, 5 години имаше опция в четвърти курс да почнеш да учиш специалните предмети на английски. Както всяко начало така и това си беше малко като експеримент. Някои от преподавателите не са били достатъчно добре подготвени с английския си. По тази причина, за да не ги излагат студентите, те са пускали на изпит малко по-лесно. Другата причина според мен е, че има голяма част от студентите, които обичат по-лесното. И за да се повиши интереса към специалността докато е нова, се пуска по-лесно, студентите записват там заради това, вдига се рейтинга на специалността и сега почва и от първи курс.
Като идея е много добре да има Англо, но като конкретна реализация за нашия университет в момента със записването на големи групи турски студенти в англоезичното ССС не мисля, че е много добър вариант.
|
|
|
|
|
 | | |
|
|
|
|
|
|