|
Какво мислите за изложбата на конкурсните работи ? (1 разглежда/т) (1) Гости
 | | |
Тема: Какво мислите за изложбата на конкурсните работи ?
|
|
Отг: Какво мислите за изложбата на конкурсните работи ? 15 Години, 5 Месеци
|
|
ами... просто питам ,щот нямам възможност да ходя да ги видя за сега... пък нали се води УЖ изложба ,предполагам може да се снимат .... или си оставам само с предполагането  нзм
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
savi
Главен асистент
|
|
|
Днеска ходих да видя прословутата изложба и бях потресена ... То бива бива, но изложените "6-ци" бяха изложили смешни... А имаше страхотни 4-ки. На Харалампи един архитект му вдигна скандал  И останалите ни изгониха с викове да не гледаме излагацията.  На края склониха да пускат по двама.
|
|
|
|
|
|
|
Аз също разгледах изложбата. Г-н Харалампиев бе така любезен да обясни на всеки поотделно какви грешки е направил, което е супер. След като ми обясни и моите(с които разбира се съм съгласен), разгледах и другите рисунки. Видях някои, които бяха получили оценки 5, а имаха същите грешки като моите, но по-силно изразени. Видях даже рисунка, която не беше добре композирана, едната призма наполовина излизаше от листа и липсваше каквато и да било светлосянка, а имаше 5 или 5.10(за справка аз имам 4.40 на първия изпит  ). Просто не знам на какъв принцип са ги оценявали, но наистина, който е ходил и е видял, ще потвърди думите ми. Иначе от тези, които бяха получили оценки над 5.50 наистина не видях някоя с фрапантни грешки (обратна перспектива, лошо композиране, отвратителен щрих, неразбиране на самата задача и т.н.), т.е. хората , които са приети Архитектура са си го заслужили. Най-искрени поздравления
|
|
|
|
savi
Главен асистент
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вчера като гледах забелязах един капител, оценен с 5.40 който бе страшно изнесен в дясно ( около 1 сантиметър от края на листа )( рисунката не беше нито лоша нито особено добра) като попитах това не е ли основна и то доста голяма грешка ми отговориха, че съседният лист престъпвал този. Аз обаче посочих края на въпросния оборвайки това обяснение , при което Х. отби темата заговаряйки затова че комисията била от много хора и тн.  Един от основните доводи които ми поднесоха бяха , че сбъркано 5 .70 например е 5.70 а не 6
Имах и много други конкретни и точни въпроси по отношение на обратни перспективи ,криви волути ,грешни отношения казаха ми, че друго било важното при оценяването им .
Доста бяха нередностите през цялото време на моето гледане , но предполагам всички които сте посетили изложбата сте им обърнали внимание.
|
|
|
|
savi
Главен асистент
|
|
|
BlacKnighT, относно резултатите от първата задача съм съгласна, но ако говорим за втората изложба... нищо общо.
|
|
|
|
|
|
|
Vseki 2-3 staj se ocenqvat po sravnitelniq metod, no ne ocenqvat vsi4ki risunki ot vsi4ki stai zaedno. Ako imash kysmet da se padne6 s nqkoj po-slabi risuva4i moje da ima6 brutalni gre6ki i vse pak dobra ocenka. Spored men tazi sistema e malko glupava ama...I az sym s 4.40:cheer: , ne mi stignaha 10 stotni:angry:
PS: Sry za latinicata
|
|
|
|
|
|
|
И какво... ходихте, гледахте, питахте...и нищо (аз и тя възможност нямах защото чаках половин час някъде някой да си спази работното време, но така и не успях да видя... само през прозореца видях някой и друг капител)Според мен е доста безмислена цялата тая работа с изложбата, все ще се замаже положението колкото и конкретни въпроси да се поставят...то пред свършен факт! Те хората са си го направили "сравнителен метод", което ще рече, че няма ясни критерии и всеки може да си извърта както си иска  ...всичко зависи от това кой "сравнява". Пък и другата страна я има - и аз да гледам, моето ще си е най-хубаво...
Иначе догодина пак...може пък да ми излезе късмета 
П.С: Има ли някаква бройка за , тези, които искат да се прехвърлят във 2 курс и каква???
|
|
|
|
|
|
|
И какво... ходихте, гледахте, питахте...и нищо (аз и тя възможност нямах защото чаках половин час някъде някой да си спази работното време, но така и не успях да видя... само през прозореца видях някой и друг капител)Според мен е доста безмислена цялата тая работа с изложбата, все ще се замаже положението колкото и конкретни въпроси да се поставят...то пред свършен факт! Те хората са си го направили "сравнителен метод", което ще рече, че няма ясни критерии и всеки може да си извърта както си иска  ...всичко зависи от това кой "сравнява". Пък и другата страна я има - и аз да гледам, моето ще си е най-хубаво...
Иначе догодина пак...може пък да ми излезе късмета 
П.С: Има ли някаква бройка за , тези, които искат да се прехвърлят във 2 курс и каква???
|
|
|
|
|
 | | |
|
|
|
|
|
|