Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Местене от една в друга специалност
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 12345
Тема: Местене от една в друга специалност
Angel_KiSsS
Асистент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Местене от една в друга специалност 15 Години, 6 Месеци Карма: 1
Здравейте искам да попитам някои дали знае как става преместването от една в друга специалност ии кога най-рано може да стане това дали е възможно още края на семестъра?

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
dawe
Ректор
graphgraph
Отг: Местене от една в друга специалност 15 Години, 6 Месеци Карма: 0
След 1-ви курс може да се местиш. Трябва да нямаш невзети изпити от 1-ви курс, гледа се успехът и се държат се там някакви изпити и има май по 5 места за специалност. После с класиране и който се вреди - вреди.

Angel_KiSsS
Асистент
graphgraph
Отг: Местене от една в друга специалност 15 Години, 6 Месеци Карма: 1
значи чак на края на годината...не може още след първия семестър... а така като съм била една спец а после отивам друга губя лии нещо от таз спец дет все пак не съм я учила 1 година

krasi_t
Асистент
graphgraph
Нищо не губиш, всеки взет изпит си е взет и след това се признава.Разбира се важно е от коя в коя специалност се местиш. Аз лично съм се местила от Геодезия в ССС и беше голям зор да наваксам с изпитите. Но ако си дуга инженерна специалност ще е по-лесно, разбира се! А за архитектурата, нали знаеш, пак се държи рисуване и на общо оснавание с кандидат-студентите догодина. Имаше (поне по мое време) мисля 5 места за архитектурата.
Общо взето според мен няма да имаш никакви проблеми, но с време се задействаи, гледай да си вземеш изпитите от 1-ви курс с максимални резултати, или поне колкото можеш, но трябва да имаш поне 4.00 среден успех. Не е невъзможно, ще се справиш. Когато има желание, няма невъзможни нещо! Успех!

Angel_KiSsS
Асистент
graphgraph
Ами аз сега не съм приета но на второ класиране мисля че ще съм ХТС ТС или ВИК, а искам геодезия и понейе бала и е много висок и няма да падне много питам кка седят нещата с местенето, защото кандидатствам и за МГУ там съ6то геодезия и дори съм вътре щтот имам 5,80 на изпита там...но всеки ми вика по добре ВИАС..иии за това питам...искам да се боря за Геодезия...

krasi_t
Асистент
graphgraph
Какво е това желание за Геодезията не знам, братовчетка ми и тя се е побъркала иска Геодезия, та Геодезия!
В крайна сметка много зависи колко си искарала на изпита в ВИАС и дали ще имаш късмет. Браво за оценката в МГУ-то, там си вътре от първо класиране, но нали знаеш, за да си запазиш мястото в МГУ ще трябва да си подадеш документите и оригинал-дипломата или направо да се запишеш, с което автоматично отпадаш от следващото класиране в УАСГ.
Трябва да решиш дали искаш да си учиш Геодезия в МГУ-то, или да се запишеш друга специалнос в УАСГ и после да се местиш. Друг вариант е направо се прехвирляш от МГУ-то в УАСГ догодина, без да държиш изпити, но срещу заплащане в размер на 1500лв, ако не се лъжа. Но пак трябва да си си завършила 1-ви курс и да нямаш не взети испити. Същото е като да се прехвърлиш от друга специалност в УАСГ, но пък до колкото знам в МГУ-то по лесно се вземат изпитите. Трябва да си прецениш. Дали държиш на университета или на специалността. В крайна сметка и МГУ-то не е лош вариант за геодезия!!! Не знам помисли, но ще трябва да си решила преди да излезе 1-во класиране в МГУ-то а то е на 6-ти доколкото знам! Ако има нешо друго питай, ако мога да помогна!

Angel_KiSsS
Асистент
graphgraph
Ами да в МГУ излизат на 6-ти, а записжането е на 7-ми ,а на 7-ми излиза класирането и във ВИАС и аз нз какво да направя...дали ВИАС или МГУ искам ВИАС-Геодезия...а прим ако се местя догодина друга спец във ВИАС пла6там ли нещо и понеже искам Геодезия какъв изпит ще държа за да се прехвърля...

krasi_t
Асистент
graphgraph
Не! При прехвърляне от една специалност в друга не държиш изпити и не плащаш такси,освен ако догодина не го въведат като практика. Аз нищо не съм плащала. Искарах си успех 4,50 мисля че беше и си подадох молба до Факултетната канцелария да ме прехвърлят в Строителния факултет. После има един момент, който е много неприятен, в който си отписан от едната специалност, а не си записана в другата. Но "бързо" след това те прехвърлят, аз чаках близо 2 седмици, в който се чудех в коя специалност съм! Но в крайна сметка всичко се нареди.
Основния проблем е да си вземеш изпитите и практиките още в лятната сесия, защото остане ли ти изпит за септември - губиш, няма прехвърляне! Същото се отнася и до прехвърлянето от друг универитет - да си си взела всички изпити, но пък тука плащаш такса за прехвърляне!

Angel_KiSsS
Асистент
graphgraph
Значи просто трябва да съм си взела всички изпити с повече от 4 и без други изпити се местя друга спец :? ами ако има и друг такъв човек успеха ли играе роля :?

krasi_t
Асистент
graphgraph
Ако има друг и ако няма места, може и да гледат успеха, но не вярвам да има проблем. Принципно познавам супер много хора, които се прехвърляха от една специалност в друга и никой нямаше проблем, даже и тези от ВСУ-то.
Най-важното е да си си взел изпитите, това е по-трудно, отколкото да влезеш в ВИАС. В крайна сметка висшата математика може всичко да прецака, тя е най-голямата летва в 1-ви курс!

Отиди най-отгореСтраница: 12345
Модератори: vassil, segafredo, dark_half