|
Транспортно строителство на немски (1 разглежда/т) (1) Гости
 | | |
Тема: Транспортно строителство на немски
|
|
Транспортно строителство на немски 15 Години, 11 Месеци
|
|
Здравейте на всички студенти и кандидат- студенти в УАСГ  тази година ми предстои кандидатстване и съм се насочила към специалността транспортно строителство на немски.интересува ме дали имам шанс да вляза с матурата,защото може би на нея ще изкарам повече отколкото на изпита, и без изпит по немски, тъй като идвам от езикова гимназия с немски език.
благодаря предварително
|
|
|
|
|
Отг: Транспортно строителство на немски 15 Години, 11 Месеци
|
|
Аз съм в тази специалност и тази година имаше хора, които успяха да влязат с матура. Освен това винаги може да пишеш ХС с немски език, защото до 3. година учим едно и също и може да се прехвърлиш
|
|
|
|
|
|
|
благодаря ти много за отговора.ще пробвам и дано да имам късмет...а бтв харесва ли ти тази специалност и всичко ли се учи изцяло на немски?
|
|
|
|
|
|
|
Първия семестър имахме само ПИИС и математика на немски, но сега само ДГ ни е на български. Но не очаквай някакъв велик немски, даже бих казала, че не някакъв ужас по отношение на езика...
|
|
|
|
|
Отг: Транспортно строителство на немски 15 Години, 8 Месеци
|
|
здравейте.изкарах 5.71 на матурата по математика и дипломата ми е 5,89.дали имам шанс за ТС на немски?
|
|
|
|
|
Отг: Транспортно строителство на немски 15 Години, 6 Месеци
|
|
Здравейте, може би не му е тук мястото, но като информирани и минали вече преэ кандидатстване сте наясно...
Въпросът ми е дали завършилите езикови гимназии с първи език английски и втори - немски ползват привилегията да не държат изпит по език и эа специалностити с немскоезично обучение?
|
|
|
|
|
|
|
Не. Само ако си от строителен техникум си с предимство.
|
|
|
|
|
|
|
intimissimi написа:
Здравейте, може би не му е тук мястото, но като информирани и минали вече преэ кандидатстване сте наясно...
Въпросът ми е дали завършилите езикови гимназии с първи език английски и втори - немски ползват привилегията да не държат изпит по език и эа специалностити с немскоезично обучение?
dawe написа:
Не. Само ако си от строителен техникум си с предимство.
Това ми е ясно … само от техникумите са богопомазани. Въпроса е трябва ли да държа изпит по немски за специалностите с немско езично обучение в моя случай
|
|
|
|
|
|
|
ПРОГРАМА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗПИТИТЕ ПО НЕМСКИ И АНГЛИЙСКИ ЕЗИК
Кандидатите за изучаване на специалностите Хидростроителство и Транспортно строителство на немски език и Строителство на сгради и съоръжения на английски език трябва да владеят съответния чужд език на ниво езикова гимназия с преподаване на немски, съответно английски език.
Кандидатстудентският изпит е писмен и анонимен с продължителност 4 часа и се оценява с "ДА" – "издържал" и "НЕ" – "не издържал".
Изпитът включва следните компоненти:
• Лексико-граматичен тест в размер на 2 печатни страници;
• Слушане с разбиране на текст с размер 1 печатна страница. Текстът се чете на кандидатите два пъти, като след първото протичане на текста кандидат-студентите получават въпросите към него в писмен вид.
• Превод от немски, респ. английски език, на български език на научнопопулярен текст в размер на Ѕ печатна страница.
Материалът по чужд език е съобразен с учебното съдържание в езиковите гимназии.
За повече информация най-добре учебен отдел към университета (ако ти трябва ми пиши ЛС да ти дам телефона).
|
|
|
|
|
 | | |
|
|
|
|
|
|