|
Как да бъда приет в УАСГ? (1 разглежда/т) (1) Гости
 | | |
Тема: Как да бъда приет в УАСГ?
|
|
Отг: Как да бъда приет в УАСГ? 16 Години, 5 Месеци
|
|
За по-горният:
Абе момче, мога да твърдя, че въпреки че уча във ВИАС съм много по-запознат с твоето УНСС от теб самият - от тези 26000 около 90% са там, за да учат "висше", което си личи само като видиш на половината момчета и на 2/3 от момичетата дебилните физиономии. И като учиш в икономически университет, запитай се кой отрасъл от икономиката дава най-много БВП - строителството. На фона на това че до преди 10-15 години сградите на УНСС са били собственост на ВИАС, и че открай време "Карл Маркс" е синоним на глупаци и мързеливци... При вас можеш 4 години да не си мръднеш пръстта и да излезеш бакалавър или да си много умен, работлив и сериозен и да станеш нещо. При нас - ако не си дисциплиниран и мотивиран си отиваш вкъщи много скоро.
|
|
|
|
krisy
Шеф-катедра
|
|
|
Първо ще ти кажа, че тази година кандидатите за УАСГ бяха повече от 3000 и е глупаво да правиш изявления, ако не си запознат с дадения въпрос. Освен това, защто не пробваш да мислиш малко по- логически, знаеш ли колко специалности има в УНСС, там приема е много по- голям отколкото в УАСГ и само защото в един университет са натъпкани и икономически и хуманитарни специалности т.е. естествено е приема да е голям и броя на явяващите се кандидат студенти също да е по- висок, не означава че интереса към този ВУЗ е по- силен. Относно задръстеняците и ограничените, по- голяма глупост не можа да измислиш. Хора с ниска обща култура има навсякъде, само дето в УНСС такива като тях могат и да излязат с диплума за специалист по нещо си, докато в УАСГ всеки, който е взел диплома малко или много си разбира от специалността. А за този който записал в университета, защото не го приели в УНСС, това си е въпрос на лични приоритети. Ако е за това и аз имах резервен вариант, даже няколко, и най- крайният беше в УНСС.
И мързелът не е никакво оправдание, за да се правиш на интересен!
|
|
|
|
|
|
|
На мен пък УАСГ ми беше като тайна мечта - имах нагласа и нужната оценка да уча в УНСС(а в краен случай и ТУ), защото не се надявах тук да ме приемат - какви ли не съм слушал да ми разправят колко трудно било и т.н....не седнах да реша НИТО ЕДНА ЗАДАЧА в подготовката си, докато решавах тестови и сега съм много доволен от себе си и засега не съжалявам че избрах това място. Дойдох на изпит колкото да не съжалявам после за изпуснатият шанс...а виж ме сега  чакам 23-ти  Тук поне ще уча нещо което ми изглежда поне на пръв поглед интересно, за разлика от сухата икономика(за мен поне е такава). Тук мога да си развивам знанията и да проявявам креативност, за разлика от това което ще правя в УНСС...т'ва си е мое мнение - не ангажирам никой с него
|
|
|
|
|
|
|
summer_di написа:
Спаред мен щом се влиза с толкова високи оценки в УАСГ значи наистина ще е най-елитният и най-предпочитаният университет в БГ
Високите оценки го правят даизглежда елитен. А всяка трудност и недостъпност, както знаем привлича. Защо залтото е ценно - защото не всеки може да има мнго от него. И така, полагаш големи усилия за да влзеш в този елитен университет. Като влезеш обаче, вече започваш да се разочароваш и да си викаш - Брей, това ли е онзи елитен университет, който си представях аз. И в миг прдставите стават коренно различни, но както вече писах някъде из форума е твърде късно. Жертвите са твърде големи за да се откажеш в този момент. После идва другия момент, да си признаеш, че си направил не точно този избор, който си си мислил, че ще получиш.
За момента в България наистина е най-елитния и на-престижния - ЗАЩО?
Отоговра е елементарен - Няма друг алтернативен такъв университет, който да е на подобаващо високо ниво, но с различно отношение към студентите, методи на обучение и изобщо целенасочена политика към създаването на добри кадри, а не както тази на ВИАС, с гадното и принизително до не знам какво ниво отношение и никаквата заинтересованост дали ще излезеш от там научил нещо изобщо или не. Вярно доста от преподавателите там са светила в техните области - признавам, но какво от това...
В първия момент, в който се появи подобен университет, този балон наречен УАСГ ще се спука.
|
|
|
|
|
|
|
Добре де, пре*бал си се. Познавам достатъчно много хора, които не се чувстват така. Ти си по-скоро изключение.
|
|
|
uacg.forumup.com
|
|
|
|
ПИШИ НА КИРИЛИЦА !
|
|
|
|
|
|
|
ПИШИ НА КИРИЛИЦА !
|
|
|
|
|
|
|
pfuu , виж сега като теб не са те приели в УАСГ не значи, че трябва да говориш така. Да ти кажа мен лично ме приеха финанси - уж най-добрата специалност, но дори не съм се замисляла да ида там,защото ще трябва да уча с най-големите олигофрени (както в пловдив наричаме идиотите). Това ми беше най-крайният вариант. Факт е, че в момента са обявили, че имат свободни места.........  дори не са успели да си запълнят местата от редовните класирания
|
|
|
|
|
|
|
ivelinka написа:
A i mejdu drugoto,otnosno tova koeto si napisal...Za6to li v UNSS imalo tolkova mnogo kandidati.Obqsnenieto e elementarno:s vsqka izminala godina u4enicite stavat vse po-myrzelivi i glupavi(degradirat),a kakvo po-lesno ima za tqh da vleznat da u4at v edin universitet,v koito dumata Ailqk (plovdivski dialekt-za tezi,koito ne znaqt) e ne6to VSEKIDNEVNO.Tam nito te karat da hodi6 na lekcii redovno,nito sa koi znae kolko trudni izpitite,jivee6 si studentskiq jivot,misleiki 4e si ikonomist ot klasa,zavyr6va6 go i estestveno uspqva6 da si nameri6 6to-gode dobra rabota,sqda6 na biuroto i osyznava6,4e vsi4ko e neponqtno za teb...
Vqrno e,4e koito iska da u4i,6te si u4i i nikoi ne moje da mu popre4i,oba4e za men UNSS e universitetyt,koito te u4i da ne u4i6 i nai-lo6oto-da myrzeluva6!
Напълно подкрепям колежката. Плюс това pfuu ако искаш да ме убедиш че УНСС( ум няма студент става  ) е някакъв кой знае какъв университет няма да стане. Там половината какви излизат: икономисти. Голяма работа. Едно време когато хората са кандидатствали МЕИ, СУ, ВИАС, като не са ги приемали са ходели да учат икономика. А сега голям наплив, голямо нещо. И като излезеш от там, като те е мързяло да учиш к'во, ще си намериш неква работа колкото да не си седиш вкъщи да тъпееш. За разлика от там от нашия ВУЗ излизат специалисти които се ценят. Аз лично нз да има инженер, който да получава под 1000-1200 лв минимум на месец.  Така че тази тема която сме зачекнали, че УНСС е най-елитния ВУЗ в страната, могат да я подкрепят само такива които учат там.
|
|
|
|
|
|
|
Ивелинке, ако знаеш колко такива тъпанари съм научил в работата ми иде да се застрелям... Идва във фирмата един такъв с измислена диплома и шефа ти вика помагай му докато навлезе ... ма какво да му помагам, той не може да различи вилица от арматурна тел. Тъп е като пуканака. В крайна сметка му показваш един път, той направи някоя боза, оправяш бозата и пак му показваш и на края ти писва и му свършваш и неговата работа, защото иначе трябва да си загувиш твоето време, а и твоята работа си остава несвършена, а нервите не ги броим, също и че си се правил на "учител" през това врееме. Това никой не ти го признава, следователно няма и допълнително заплащане. А твоята работа си е твоя и ти ще трябва да си я свършиш и пак никой не отчита, че си загубил половин ден си да обясняваш на оня тъпанар, новия как се смята еди какво си... Такива хора са си най-добре. Винаги знаят, че има кой да им свъши работата или да оправи мазалото сътворено от тях.
За това едно да запомните от мен ... обяснявайте само на хора, които заслужават и ще оценят жеста. Другите ги пускайте по пързалката ...
До колко това който иска да учи ще си учи, не е така. Защото ти като виждаш, че 80% от колегите ти се забавляват, ходят по купони, дискотеки и т.н., а ти се бъхташ цяла година и пак получаваш съшата диплома, ти писва и в един момент зарязваш ученето. Единици са тези, които ще устоят на изкушението и през цялото време ще си учат съвестно, поне според мен .
|
|
|
|
|
 | | |
|
|
|
|
|
|