Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Платено обучение 2010
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 12
Тема: Платено обучение 2010
intelcore
Асистент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Платено обучение 2010 14 Години, 5 Месеци Карма: 0
Интересува ме колко е семестъра на платеното обучение след завършено средно образувание? Има ли възможност да те приемат архитектура, ако на редовните класирания не си приет?

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
inj_ivanov
Доцент
graphgraph
Отг:Платено обучение 2010 14 Години, 5 Месеци Карма: 0
Цените са различни за бакалавър/магистър и са в пълен хаос.До колкото знам от УАСГ все още не са решили окончателно какви да са цените,но мога да ти дам пример за ТУ.Годишната такса там за бакалавър е 2257 лв.,а за магистър 1700 лв.В УНСС пък (преди да се откажат от платеното обучение) било обратното...

lumidia
Асистент
graphgraph
И аз се интересувах от платеното обучение и се обадих в учебен отдел. Но ми обясниха че все още дори не е решено дали ще се допусне такова нещо. На 1 Сепрември ще има съвет който ще реши въпроса и ще уточни цената (която 100% ще излезе солена дори по-солена от тази в ТУ за която говори колегата). Освен това ако бъдем приети по тази форма на обучение няма да имаме право на общежитие и стипендия. А иначе ми обясниха, че единственото условие да бъдеш приет е да си издърйал изпитите с повече от 3. Но все още всичко е само на приказки. Нищо окончателно няма. След 1 Септ трябва пак да се обадим.
И все пак аз много се чудя дали си струва и дали има смисъл Дали не е по добре просто да опитаме да се прехвърлим догодина? Знам ли?

KakaRadkaShow
Асистент
graphgraph
Отг:Платено обучение 2010 14 Години, 5 Месеци Карма: 2
А дали не е най-добре да седнете на дупенцата си и да научите нещо,вместо да харчите на мама и тати парите?
Защото това е УАСГ ,а не Гермаия.С влизането в УАСГ се очаква ,че ти имаш добри умения за рисуване и с математиката си на 6.
Иначе няма проблем - ще си платиш първия и втория семестър ,ще те накъсат на математиките,защото си изкарал въпросната 3-ка и си дал 2 бона и ще си заминеш за у вас.

Другия вариант е да пробваш с местене.Баловете все повече падат ,а задачите май май стават по-дебилски.Имам приятел,който се измести архитектура тази година и не му беше никак зор.

А ако се чудиш какво да правиш тези 4-5 хилки ...... \"Дай пари на глупака и му гледай сиира!\" .. та дай ги на мене :Д

n_doe
Доцент
graphgraph
Отг:Платено обучение 2010 14 Години, 5 Месеци Карма: 7
С влизането в УАСГ се очаква ,че ти имаш добри умения за рисуване и с математиката си на 6.
Е, айде, айде - глупости. Все едно не знаем какво става на поправителните сесии по математика, как винаги залата е препълнена. Няма такива работи - математиката я схващат не повече от 20% от студентите. А и човекът иска да си влезе платено, дето таксата е около 4 пъти колкото тази за държавната поръчка, негова работа си е. Все едно не знаем, че и българското образование е пълен ташак.

lumidia
Асистент
graphgraph
Защо се заяждаш сега? Откъде знаеш колко сме изкарали и какво сме направили и дали изобщо разполагаме с излишни 2000? Ще видим кой ще изхвърчи и кои ще остане, защото в ССС има 3 пъти повече математика. Това ще се покаже от самосебе си. Смешно е така с лека ръка да лепиш етикети на хора, които не познаваш.

XTiNe
Асистент
graphgraph
Naistina nqkoi hora si prikazvat gluposti.Spor nqma 4e sulio i pulio kandidatsvat arhitektura i 4e 4ast ot broikite predvaritelno sa plateni.No ponqkogqa da si dobyr risuva4 i matematik ne e dostat4no da vleze6 vav prestijniq vias.Az kandidatsvah vatre6no i za 16 stotni sam pod 4ertata i da vi kaja 4esno sklona sam da pla6tam priemliva cena za plateno obu4enie ot kolkoto da se gotvq o6te 1 godina za tezi 4 izpita i da vla4a universiteta ednovremenno.Koito e bil kato men znae za kakvo stava vapros znae kolko ba4kane se isjka po risuvane i po matemtika i sa6tevremeno da zaverqva6 mehanikata i o6te kup inj ne6ta.Ima li nqkoi koito se e mestil ot 2ri kurs da mi kaje kakva e shemata trudno li e kak e to4no.6te se radvam da mi pi6e

lumidia
Асистент
graphgraph
Една приятелка се премести така след 2-ри курс и доколкото знам редът е същият. Няма ограничение от кой курс се местиш. Може и по-горен даже. Но напълно разбирам проблема ти, тъй като мен също ме спряха 7 стотни и то си е за яд работа. Ако я нямаше голямата корупция.. Ама няма да се откажем толкова лесно

kostoff
Асистент
graphgraph
Отг:Платено обучение 2010 14 Години, 5 Месеци Карма: -1
господин Х. Х. определено е обективен при оценяването на рисуването, 70% от влезлите арх. немогат да нарисуват кубче на втд, после ще пълня същия тоя "университет" и същите тия хора като господин Х. Х. и кликата олигарси в уасг, с пари за платено обучение по арх. ;D , а относно тва за архитектчетата че учели математика, пич виж им учебния план и после говори
някой ако има новини относно какво е решил "многоуважаемия" академичен съвет за платената форма да
пише, интересно как биха се изхвърлили с цената ;d защото каквато и да е тя, едва ли би съответствала на качеството на образованието във уасг(по архитектура)

Yeliel
Асистент
graphgraph
УАСГ уведомява, че ще извърши прием на 6 студенти (по квоти: 3 жени и 3 мъже) – платена форма на обучение, в специалност „Архитектура” – първи курс. Определената семестриална такса за учебната 2010/2011 г. е в размер на 2260 лв., а таксите за следващите учебни години ще се формират съобразно държавната субсидия за издръжката на един студент и ще се оповестяват ежегодно за съответната година. Заявления (молби) се приемат от кандидати, формирали архитектурен бал съобразно Правилника за приемане на студенти, до 15 септември 2010 г. в деловодството на УАСГ. Класирането на кандидатите ще се извърши по бал до началото на учебната година

Отиди най-отгореСтраница: 12
Модератори: vassil, segafredo, dark_half