Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

Някой може ли да ми каже....
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1234
Тема: Някой може ли да ми каже....
mireto_89
Главен асистент
graphgraph
Изключен Click here to see the profile of this user
Някой може ли да ми каже.... 16 Години, 8 Месеци Карма: 0
Някой може ли да ми каже има ли смисъл да влизам в специалностите "Урбанизъм" или "Устройство и управлени е на земи и имоти"? Каква е реализацията ми после?

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
dawe
Ректор
graphgraph
Отг: Някой може ли да ми каже.... 16 Години, 8 Месеци Карма: 0
Реализацията не е много доходоносна, но пък за сметка на това тези специалности супер лесно се завършват.

TheMarine
Декан
graphgraph
Отг: Някой може ли да ми каже.... 16 Години, 8 Месеци Карма: -18
Името на университета е УАСГ - Университет по АРХИТЕКТУРА СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ. Всички други специалности са направени по една причина - $$$ . Може би след 10 години ще има традиции, но сега са просто пълнежи.

Lost_in_Space
Главен асистент
graphgraph
Отг: Някой може ли да ми каже.... 16 Години, 8 Месеци Карма: -2
Защото урбанизма няма развитие затова ли от всички завършили магистри и бакалаври тази година има само 3-ма които не работят? И от тях единия просто е решил да кара още 1 висше във ВИАС

www.asub.info
Асоциация на студентите по урбанизъм в България
TheMarine
Декан
graphgraph
Отг: Някой може ли да ми каже.... 16 Години, 8 Месеци Карма: -18
Нормално като си урбанист да кажеш нещо такова. Може да не работят трима, ама и другите 100% не работят "урбанисти" дори такава професия няма. Пък дори и да работят със сигурност им плащат малко. Всъщност за последното не мога да съм сигурен, но предполагам. А колкото до образованието - познавам такива които учат урбанизъм, по цял ден да се чудиш какво да правиш не е учене за мен.

De_Beckhs
Асистент
graphgraph
Отг: Някой може ли да ми каже.... 16 Години, 7 Месеци Карма: 2
Само коментари от незапознати. НЕ виждам, защо когато един човек не е запознат с нещо, го коментира все едно е от кухнята на нещата.
УРБАНИСТ - има такава професия!!!!!, приеха го мисля че преди две години ОФИЦИАЛНО. Приети сме към камарата на архитектите!
С нищожни изключения, всички урбанисти работят, голяма част и по специалността, а за плащането си е достатъчно добро и с перспектива. Принципно както си е за всяка една специалност, в който и да е Университет - ако си кадърен и пробивен ще успееш, ако не, продавач в магазин
Естествено е че си има и много слабости, но в крайна сметка специалността е нова и тепърва ще се развива. Но който смята, че няма нужда от Урбанисти, то значи е доволен от града, в който живее, кефи се на наблъсканите блокове, голямото замърсяване и ужасяващия трафик

Kolkozabavno
Ректор
graphgraph
Отг: Някой може ли да ми каже.... 16 Години, 7 Месеци Карма: 11
De_Beckhs написа:
Но който смята, че няма нужда от Урбанисти, то значи е доволен от града, в който живее, кефи се на наблъсканите блокове, голямото замърсяване и ужасяващия трафик
Аз доколкото съм запознат, когато има такива казуси в чужбина, обикновено се заема някой известен архитект (пример района около Трафалгар скуер, Лондон - Norman Foster + Partners), а урбанистите имат второстепенна роля. А колкото до България - при положение, че едва от 2006 "УРБАНИСТ" е в листата на професиите в България и в Архитектурата има специализация "Урбанизъм", а в голямата си част практическите аспекти се учат и от геодезистите, има какво да се желае, за да стане тази професия водеща и престижна в България.

De_Beckhs
Асистент
graphgraph
Отг: Някой може ли да ми каже.... 16 Години, 7 Месеци Карма: 2
Има мноооооооооооооооооооого какво да се желае

maiuto_87
Асистент
graphgraph
Отг: Някой може ли да ми каже.... 16 Години, 7 Месеци Карма: 0
Аз работя в една строителна фирма и имам диплома за строителен техник ,завършила съм Гимназията по строителство архитектура и геодезия Хр Ботев. Но понеже сега поради някакъв закон ,от фирмата ми искат диплома за висше образование, въпросът ми е как мога да се запиша задочно във ВИАС и мога ли въобще ?Явявам ли се на кандидат -студенски изпити?

Kolkozabavno
Ректор
graphgraph
Отг: Някой може ли да ми каже.... 16 Години, 7 Месеци Карма: 11
Само геодезия мисля, че има задочно. Иначе задочно има ССС във ВСУ "Любен Каравелов"

Отиди най-отгореСтраница: 1234
Модератори: vassil, segafredo, dark_half