|
За кандидатите и не само (1 разглежда/т) (1) Гости
 | | |
Тема: За кандидатите и не само
|
|
Отг:За кандидатите и не само 14 Години, 11 Месеци
|
|
Бих записал.
|
|
|
|
|
|
|
canon написа:
Само тези дето са се записали просто за да "учат" те биха казали, че няма да се запишат отново.
Не е срамно човек, като усети, че нещо не е за него да се откаже.
Проблемо е, че нема вече папане в строителството - кой имаше пари за пране ги изпра  . Аз съм меркантилен и бих избрал информатика в СУ. Съветвам всички които разчитат на висок доход един ден да се преориентират!
|
|
|
|
|
|
|
canon написа:
TheMarine написа:
canon написа:
Само тези дето са се записали просто за да "учат" те биха казали, че няма да се запишат отново.
Не е срамно човек, като усети, че нещо не е за него да се откаже.
Тук грешиш. Главните причини някой да отговори, че не би го записал отново са две:
1. Променил си е приоритетите.
2. Разочаровал се е от ВУЗ-а.
Тази причина която ти изказваш не е особено коректна, защото съм сигурен 99% от хората които влизат тук знаят, че е доста по-трудно от колкото в другите университети.
1. Приоритети не се сменят така лесно особено в такова важно нещо, като образованието. Ида има такива те са еденици.
2. Какво има да се разочароваш от вуза? Обучението е едно от най-добрите в страната на една много приемлива цена.
Голяма част от колегите се записват защото ТРЯБВА да учат НЕЩО и също толкова голяма част от колегите не знаят, какво ги очаква, защото са приети благодарение на добрата диплома от малък град и големия прием (съответно ниския бал).
Гледам си набор 86 не знам кой курс си но някои от днешните студенти са дошли да си направят купона а това пречи на тези дето са дошли да учат...
Ще дам едно примерче:
един тест по една дисциплна се оказва в ръцете на колегите ... преподаватела явно разбрал подменя въпросите (те са същоте самоче разбъркани) и познай? От 50 човека са го взели 6 защото останалите не са прочели въпросите а са попълнили отговора от въпрос 1, 2 итн. 10% са си направили труда да прочетат въпросите.
Аз бих препоръчал на тези дето искат да се запишат за да учат нещо междодругото просто да не го правят.
Успех.
До известна степен си прав, но грешиш по точка 1, точка 2, и общо взето всичко останало. Само не ми казвай, че образованието което получи е съвпадало на 100% с това което си очаквал. Или, ако работиш в сферата работиш, това което си мислел че ще работиш когато си бил първи курс, защото ако кажеш подобно нещо значи лъжеш. На всички мои колеги доста са си променили приоритетите, освен по-наивните от тях. Относно ВУЗ-а, не знам при кого си попадал, обаче Вътьо Танев да ми коригира с бира в ръка, да ме обижда и след като съм му отговорил на всичко да ми казва еми ще ти пиша 4.5 за да не си помислиш, че можеш за повече... И мога да дам още доста примери, но всички които са били ССС ги знаят. Наистина повечето които се оплакват просто ги мързи неистово да положат някакво усилие. Но тук не става въпрос за това. Наистина материала който се преподава е все още адекватен, но дали това е достатъчно?
изглежда само колегата Toshiro разбра каква е идеята на темата:
Toshiro написа:
Проблемо е, че нема вече папане в строителството - кой имаше пари за пране ги изпра . Аз съм меркантилен и бих избрал информатика в СУ. Съветвам всички които разчитат на висок доход един ден да се преориентират!
|
|
|
|
|
|
|
<несериозно>
Е м'чи къ. След незабравимите години в УАСГ... разбира се, че да, 'щото съм мазохист.
</несериозно>
А иначе, имайки предвид състоянието на пазара (строителния сектор), отчитайки факта какво ще съм чул/прочел за УАСГ шанса е 50/50. На Toshiro информатиката е наистина съблазняваща и имайки предвид, че това и правя в момента, определено ме е яд, че трябваше да изтърпя гаврата в УАСГ, а не гаврата във ФМИ. Идеалистите, които още вярват в 4-цифрените "лесни" заплати е време бързо да си преразгледат приоритетите, ако това ги мотивира да записват/следват/гордеят с/в УАСГ !
(Да допълня един просташки, но много уместен в случая лаф: Майтап на гол гъз си е чисто е**не - ако просто от един идеал да си инженер ти се търпи гаврата в УАСГ, значи си подходящ кандидат ! То и аз бях такъв, ама повечето хора поумняват с възрастта  )
|
|
|
Последна редакция: 15/03/2010 09:16 от Mfo.
|
canon
Асистент
|
|
|
TheMarine
Не са ми оправдани очакванията на 100%, но съм попаднал на добри преподаватели с много малки изключения и общо взето аз не съм се старал достатъчно.
В първи курс не съм знаел какво точно искам да работя, но още от края на втори имах удоволствието да участвам в един от най-големите инфраструктурни проекти в България, след като приключи работих в една фирма точно с това, което исках да се занимавам а в момента за мое много голямо очудване работя това дето исках да работя във втори курс и това много ме радва.
Идеята ми, е че ако ти се занимава наистина със строителство това ще е стимул и въпреки някои гадове ще се изучиш прилично и после най-вероятно ще си намериш работа дето да ти харесва (аз поне не мога да си представя да работя нещо, което да не ми доставя удоволствие все пак работноте време е 1/3 от деня ми а другата 1/3 е сън).
|
|
|
Последна редакция: 15/03/2010 21:42 от canon.
|
|
 | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|