Начало Форум
Добре дошли, Гост
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте.    Забравена парола?

УДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАВЕРКИ !!!
(1 разглежда/т) (1) Гости
Отиди най-отдолуСтраница: 1234
Тема: УДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАВЕРКИ !!!
Kolkozabavno
Ректор
graph
Изключен Click here to see the profile of this user
Отг:УДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАВЕРКИ !!! 14 Години, 11 Месеци Карма: 11
speedking написа:
аве ПРАВИЛА! я се скрий с твоите правила!
досега никой ли не разбра че в тая игра правила няма и всеки се спасява както може.

дали ще преправяш по 56 пъти проекта си през семестъра, или просто ще седнеш накрая да го направиш си е личен избор на всеки.
Аз съм лично ЗА "да спиш цял семестър и две седмици да заверяваш" отколкото да преправяш по 56 пъти проекта си на всяко упражнение и да ставаш когато се прибират пияниците за да идеш до Унито.

О, не, не, правила си има. Ти лично започни от пунктуационните на българския език.

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
cenarius
Асистент
graphgraph
Отг:УДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАВЕРКИ !!! 14 Години, 11 Месеци Карма: 1
Много интересни мнения са се изказли от двама човека, единия с 500 мнения (поне напиши кой курси и каква специалност). Другото е от canon, пак ще те попитам кой семестър си и каква специалност.

15 седмици казахте? Искате ли да извадим календарчето?

Реално започнамхе от втора седмица 28ми септември
4 пълни седмици през октомври
4 пълни седмици през ноември
Като всъшност не са 4, защото имаше една седмица където нямаше упражнения.
Декември ...
До 5ти деквмри ще го пробим една седмица
Покрай 8ми не знам някой да е останал в училището, ако е останал. Моите искрени съболезнования. Това е празник, който се празнува
Една седмица от 14ти до 18ти

и какво остава 2 седмици които пак се водят до 23ти (т.е. до сряда, ами аз като имам в петък цял ден упражнения?)
и 28ми и 29ти го броите цяла седмица? Моля ви. Смешни сте.
Говорим за има няма малко над 10 седмици учебен процес. Учебен процес, в който само те ебават. По сумати предмети ти дават заверка на 28ми декември. Хайде леко така... Ами ако човек като мен, му се случи че влезе в болница ноември за няколко седмици какво правим? Пак ли съм мързелив? Ама не, аз нали си подадох молбата до ректора с 10 рецепти, 5 изследвания и касови бележки на стойност 500лв само за медикамети. Окей, аз няма да имам проблеми, ми хора които са изкарали обикновен грип, ама техните са ги закотвили у тях щото бил свински? На вас майтап ви се струва. Има хора и си мързелуват. Знаете ли колко хора бяха с по 15 изпита и септември трябваше да ги докарат до 2? Да не мислите, че тези хора не са имали нужда от малко почивка? Човешкото тяло има някакъв предел на психическо натоварване. Физическа работа съм пробвал по 3 месеца всеки ден от тъмно до тъмно на полето. Точно след втората седмица вече не ти пука и не чувстваш умора - напротив в края на седмицата, когато почиваш в неделя се чувстваш отлично. Но това не важи за психическото натоварване. Изопачавате си нещата, така че вие да сте прави, само защото през годината сте имали благоразумието да си вършите задълженията съвестно. Сега гледате от високо и критикувате остро, дано не се налага да сте от другата страна. Защото такива деяния се помнят.

Къде съм казал че ще заверявам пък изпитите после? Вие май нямате идея как функционира виас. Казах ви, че към момента асистентите заверяват със задна дата и масово се подписва книжките на червено. С колегите имаме по над 40% червени заверки. За кво говорим? Списък в канцеларията.. Ми то в списъка пище че съм заверил на 22ри декември?! Ако успея да си довърша проекта по единия предмет до 25ти ще мога и да го защита и да отида на изпит. Ако не го заверя няма да ида на изпит. Кой ще ме хване? Да не мислите, че ще си издам асситента? Или някой от моите колеги? Пак ви казвам. Лесно е сега от високо. Помнете как сте се отнасяли с тези, които са били закъсали. По една или друга причина. И се молете да не сте на тяхно място.

Много ме кефи как катедрите били спазили срока за триседмичните изпити - като дойда да ти зашлебя един шамар. Ти май не си имал изпити септември? А? Спазили ги били. То бива безочие, бива наглост, бива ама... Да направиш 500 мнения в този форум. Get a life babe.

Аз отивам да защитавам. Много поздрави на всички пичове и пички, а останалите да си учат по цял ден и да станат едни отлични инж"И"нери. Кой знае, може и да е за добро

Последна редакция: 12/01/2010 08:15 от cenarius.
джибри
Асистент
graphgraph
Отг:УДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАВЕРКИ !!! 14 Години, 11 Месеци Карма: 0
Странно хем не искаме да спазваме правилата хем искаме другите да ги спазват? Както ни каза деканът "Висшето образование не е задължително ако не ти харесва ..., ама да излезеш некомпетентен и да гърчиш след това колегите като се нагнездиш в някой държава службица, такова нещо няма да позволя" (доц. Господинов). Та аз съм за правилата и да се спазват, ама от всички! А за тази заверка ще е катарзис, ще има доста дето ще се опарят и на лятото пак има така, и догодина пак ще е така докато се намерят други вратички в правилниците.

tanq4474
Декан
graphgraph
Отг:УДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАВЕРКИ !!! 14 Години, 11 Месеци Карма: 29
Cenarius, я успокой малко топката. И на мен ми се е случвало да изпусна 6 седмици от един семестър по болест, но се оправих и си заверих навреме. Но и да не бях, нямаше да опищя всичко и да оплюя колегите, които са заверили. Просто щях да прекъсна една година по болест - все пак не се свършва света с ВИАС. Всеки се оправя със собствените си проблеми, това не значи, че не трябва да има правила.

Последна редакция: 12/01/2010 16:29 от tanq4474.
vesideneva
Асистент
graphgraph
Отг:УДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАВЕРКИ !!! 14 Години, 11 Месеци Карма: 1
kureee написа:
Какъв е проблема аз да си правя задачите през януари, непосредствено преди изпита, така и знанията са ми пресни после, това на кой пречи ??
Сега съм се сетил, сега ще ги правя. Поне ще си ги направя, а няма да ги взема на готово[/quote]

Проблема е че така нищо не се научава - знанията са толкова пресни, че като излезеш от изпит (без значение дали е с положителен или отрицателен резултат) се получава ефекта на тоалетното казанче. А когато нещо се работи постепенно, т.е проекти,задачи и др. знанията улягат и тагава не са пресни, а са изяснени.
Не може на кой когато му е кеф да си прави задачи и проекти - защо премерно не Ви дойде кефа август месец да си правите нещата - защото искате да заверите сега и евентуално да завършите и да вземете диплома. Само че като сте решили да учите сте се съгласили да спазвате определени правила... и само не казвайте че не сте знаели за каво става въпрос.
Така че ако този семестър случайно сте завери между капките то за следващия си седнети на четирибуквието и си вършете нещата на време и ще видите колко е по-лесно всичко - и правенето на проектите, и заверката и вземането на изпити. Защото през периода на сесия се ходи на изпити, а не се правят проекти.
При това положение по-добре да няма удължаване та да си дойдат нещата на място.

Kolkozabavno
Ректор
graph
tanq4474 написа:
Cenarius, я успокой малко топката. И на мен ми се е случвало да изпусна 6 седмици от един семестър по болест, но се оправих и си заверих навреме. Но и да не бях, нямаше да опищя всичко и да оплюя колегите, които са заверили. Просто щях да прекъсна една година по болест - все пак не се свършва света с ВИАС. Всеки се оправя със собствените си проблеми, това не значи, че не трябва да има правила.

Да, но трябва да сме дребни души и да мрънкаме, иначе няма смисъл от живота.

canon
Асистент
graphgraph
Отг:УДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАВЕРКИ !!! 14 Години, 11 Месеци Карма: 8
cenarius написа:

Много интересни мнения са се изказли от двама човека, единия с 500 мнения (поне напиши кой курси и каква специалност). Другото е от canon, пак ще те попитам кой семестър си и каква специалност.

Какво лошо има в това някой да е написал 500мнения? Ето аз сега ще ти отговоря на всички поставени от теб въпроси и коментари, това лошо ли е?
Засега ще пропусна да споменавам семестъра и специалноста защото така бих могъл да кажа повече неща.

cenarius написа:

15 седмици казахте? Искате ли да извадим календарчето?

Реално започнамхе от втора седмица 28ми септември
4 пълни седмици през октомври
4 пълни седмици през ноември
Като всъшност не са 4, защото имаше една седмица където нямаше упражнения.
Декември ...
До 5ти деквмри ще го пробим една седмица
Покрай 8ми не знам някой да е останал в училището, ако е останал. Моите искрени съболезнования. Това е празник, който се празнува
Една седмица от 14ти до 18ти

и какво остава 2 седмици които пак се водят до 23ти (т.е. до сряда, ами аз като имам в петък цял ден упражнения?)
и 28ми и 29ти го броите цяла седмица? Моля ви. Смешни сте.
Говорим за има няма малко над 10 седмици учебен процес. Учебен процес, в който само те ебават. По сумати предмети ти дават заверка на 28ми декември. Хайде леко така...

Колега, има пред учебен отдел един план, в който има седмица по седмица и така до 15 броя а всяка катедра си има план за лекции и упражнения пак седмица по седмица, като повечето катедри са съобразили че се губят някъде около две седмици. Можеби искаш да няма почивка за 8 декември? или пък за коледа? въпреки почивките и въпреки всичко образованието е инвестиция и то голяма и изисква жертви от всякакво естество и ако средното образование е задължително то висшето не е и поради тази причина щем имаш възможност да заверяваш на 29 декември а не си го направил значи си изпуснал един много хубав ден.

cenarius написа:
Ами ако човек като мен, му се случи че влезе в болница ноември за няколко седмици какво правим? Пак ли съм мързелив? Ама не, аз нали си подадох молбата до ректора с 10 рецепти, 5 изследвания и касови бележки на стойност 500лв само за медикамети. Окей, аз няма да имам проблеми, ми хора които са изкарали обикновен грип, ама техните са ги закотвили у тях щото бил свински? На вас майтап ви се струва. Има хора и си мързелуват. Знаете ли колко хора бяха с по 15 изпита и септември трябваше да ги докарат до 2? Да не мислите, че тези хора не са имали нужда от малко почивка? Човешкото тяло има някакъв предел на психическо натоварване. Физическа работа съм пробвал по 3 месеца всеки ден от тъмно до тъмно на полето. Точно след втората седмица вече не ти пука и не чувстваш умора - напротив в края на седмицата, когато почиваш в неделя се чувстваш отлично. Но това не важи за психическото натоварване. Изопачавате си нещата, така че вие да сте прави, само защото през годината сте имали благоразумието да си вършите задълженията съвестно. Сега гледате от високо и критикувате остро, дано не се налага да сте от другата страна. Защото такива деяния се помнят.
Ако наистина си бил болен и ако това не ти пречи да наваксаш по съответния ред получваш удължение на заверката, НО как всички се оказаха болни? Няколко поста по-горе един колега пита как става НОМЕРА с медицинско... А относно психическото натоварване: заверките и обучението е много малко в сравнение с това което те чака а именно крайни срокове на обекти, вмъкване в бюджети, недоволен шеф, мрънкащ архитект и още доста стресиращи фактори. Надявам се преди да се запишеш да учиш строителство си осъзнавал с какво се захващаш.

cenarius написа:
Къде съм казал че ще заверявам пък изпитите после? Вие май нямате идея как функционира виас. Казах ви, че към момента асистентите заверяват със задна дата и масово се подписва книжките на червено. С колегите имаме по над 40% червени заверки. За кво говорим? Списък в канцеларията.. Ми то в списъка пище че съм заверил на 22ри декември?! Ако успея да си довърша проекта по единия предмет до 25ти ще мога и да го защита и да отида на изпит. Ако не го заверя няма да ида на изпит. Кой ще ме хване? Да не мислите, че ще си издам асситента? Или някой от моите колеги? Пак ви казвам. Лесно е сега от високо. Помнете как сте се отнасяли с тези, които са били закъсали. По една или друга причина. И се молете да не сте на тяхно място.

Всички имаме идея как функционира ВИАС: едвам се движи и всички го осъзнаваме и има хора, (студенти и преподаватели) които имат интерес да е така а има и други които искат нещата да се опраят. Това, че се заверява на червено и със задна дата много колеги го приемат с благодарност, но всъщност е "мечешка" услуга.
Идеята е всички студенти да се оценяват при равни условия затова трябва да има ясни правила и да се спазват а не постоянно да има колеги молещи се и колежки ревящи по кабинетите за заверка на червено.
Аз също не съм спал на заверки и ще ти кажа, че ти може би не си заверявал в по-лошо условие от мен, но не се оплаквам а си спомням за тази седмица и си правя необходимия извод.

cenarius написа:
Много ме кефи как катедрите били спазили срока за триседмичните изпити - като дойда да ти зашлебя един шамар. Ти май не си имал изпити септември? А? Спазили ги били. То бива безочие, бива наглост, бива ама... Да направиш 500 мнения в този форум. Get a life babe.
Не оправдавам по никакъв начин тези, които не са пуснали дати и в трите седмици! Пак казвам има си начин да се оплачеш без да те научат кой си (друг е въпроса колко ще има полза). Нека припомня защо се наложи да има 3 седмици поправки: за да могат да се изчистят всички изпити от тези, които имат по 10-15. Кажи ми колега аз ли съм допуснал да имам 15 изпита? Всеки само си дроби попарата и сам си я сърба (баба ми така ме е учила) а това, че са се допускали студенти с толкова изпити е друг въпрос, но се надявам тази практика да прекъсне заедно с отдължаването на срока за заверка. Причината да няма дати през семестъра, е че семестъра е за учене и изготвяне на текущите проекти.

Напоследък се забелязва една тревожна тенденция: намалянето на кандидатстудентите борещи се за едно свободно място в университета. Този тревожен факт е продиктуван от желанието на ръководството да има повече студенти, което води до много по-голям брой "случайно" попаднали в нашия университет студенти. Идеята на високия прием е да се даде шанс на повече студенти, като тези, които не могат да се справят (а това ще си проличи още в началото) да прекъснат и да продължат само тези които имат желание да учат. ОБАЧЕ тези студенти веднъж записали искат да завършат без да се съобразяват с правилата и без да положат необходимото усилие, което води до ... не ми се пише на всеки му е ясно до какво води.

Според мен в момента има едно добро ръководство с добре организиран студентски съвет, които заедно могат да подобрят нивото на образованието в университета. Не всеки има интерес нещата да се оправят и може да съм оптимист, но вярвам, че много бавно вървим към по-добро.

Успех на всички колеги в сесията а не незаверилите пожелавам да заверят в отдължения до петък срок.

Kolkozabavno
Ректор
graph
cenarius написа:
Много интересни мнения са се изказли от двама човека, единия с 500 мнения (поне напиши кой курси и каква специалност)
Е, ти не можеш да прочетеш даже кой курс и специалност съм, искаш да нямаш проблеми със заверките.

джибри
Асистент
graphgraph
Отг:УДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАВЕРКИ !!! 14 Години, 11 Месеци Карма: 0
canon написа:

Напоследък се забелязва една тревожна тенденция: намалянето на кандидатстудентите борещи се за едно свободно място в университета. Този тревожен факт е продиктуван от желанието на ръководството да има повече студенти, което води до много по-голям брой "случайно" попаднали в нашия университет студенти. Идеята на високия прием е да се даде шанс на повече студенти, като тези, които не могат да се справят (а това ще си проличи още в началото) да прекъснат и да продължат само тези които имат желание да учат. ОБАЧЕ тези студенти веднъж записали искат да завършат без да се съобразяват с правилата и без да положат необходимото усилие, което води до ... не ми се пише на всеки му е ясно до какво води.

Според мен в момента има едно добро ръководство с добре организиран студентски съвет, които заедно могат да подобрят нивото на образованието в университета. Не всеки има интерес нещата да се оправят и може да съм оптимист, но вярвам, че много бавно вървим към по-добро.

Успех на всички колеги в сесията а не незаверилите пожелавам да заверят в отдължения до петък срок.[/quote]

Браво батка, лека и успешна сесия, и на всички

а на вече заверилите

Mfo
Доцент
graphgraph
Отг:УДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАВЕРКИ !!! 14 Години, 11 Месеци Карма: 31
Тя беседата продължавала в няколко теми паралелно...

Клишета, клишета... поне това сте научили в хода на обучението, все е нещо. Айде Добър (4) на всички за усилието и успех напред.
проф. д.т.н ст.н.с д-р инж. Бай Миал.

П.П На мен ми писна преди време от тези спорове, но виждам има други ентусиасти... духът е жив

Отиди най-отгореСтраница: 1234
Модератори: vassil, segafredo, dark_half