|
УДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАВЕРКИ !!! (1 разглежда/т) (1) Гости
| | |
Тема: УДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАВЕРКИ !!!
|
veren
Асистент
|
Отг:УДЪЛЖАВАНЕ НА ЗАВЕРКИ !!! 14 Години, 11 Месеци
|
|
Абсолютна недомислица и безхаберие от страна на преподаватели и администрация, абсолютна дезинформация, без официални становища и заповеди... всички планове ми пропаднаха, та чак може и да прекъсна - да им го ....... !!!
|
|
|
|
stivi
Асистент
|
|
|
Чакай бе кое е недомислица?Имаш седмица за заверки -заверяваш,не успяваш-прекъсваш!Кво се дзверите само, цял семестър спят като порове накрая реват тука!Да сте мислили на време да си правите нещата никои не ви е длъжен,това треаше по скоро да стане !Като не ви изнася Любена близо ,там със служебни заверки става
|
|
|
|
|
|
|
Преподавателите на лекции цял семестър ни предупреждават да си правим сметка от рано. Че няма да може да се заверява след седмицата за заверки се говори от много време и няма какво да се правите на изненадани. Ако не сте чули за прословутите списъци, които трябвало да дадат в края на седмицата за заверки, значи не сте стъпвали на лекции.
|
|
|
|
canon
Асистент
|
|
|
cenarius написа:
Напълно съм съгласен, но не мислиш ли, че е малко грубо? Не знам кой курс си и какво учиш но е прекалено високомерно мнението ти. Обясни ми как, всичките асистенти, които ми преподават са инструктирани, че заверки се дават до края на семестъра, а изведнъж в седмицата за заверки излиза слух, че трябва да се завери до понеделник? Какви са тези глупости? Ректор Денев не мисли ли, че той също има задължения? Обеща септемврийска поправителна сесия от 3 седмици, а тя реално беше от 5 дни както винаги. Тези правила бяха избрани и гласувани преди 2 години, и изведнъж, когато трябваше да се спазят учителите не ги спазиха. Сега без никой нищо да каже ние ходим и заверяваме на червено и асситентите се чудят как да покрият студентите. Знаете ли и на тях какво им е? Изпаднах в шок и ужас след като оня ден ми завериха проект със задна дата. Това никога не е било. Ректора да вземе и да помисли малко. Аз съм си направил план да си заверя преди всеки изпит, както винаги досега, а сега те ме прецакват, защото вместо да си правя проекта по даден предмет преди изпита и успоредно с това да си уча за него и за неговата защита (дали каноне, знаеш какво е защита на проект), аз трябва да правя проекти по всичко и да ги защитавам успоредно а кога ще ходя на изпити идващата седмица? Февруари, то е ясно... И за капак някой ще каже, че трябвало да прекъсна разибраш ли, защото ... Малктие курсове били приемали много хора. Извинявай, когато аз влязох бяха 6 групи. Какво ме ебе,че сега са 14 и са влязли по документи. При мен изпита беше такъв, че имаше само 2 6ци във виас. Пак повтарям, нямам нищо против строги правила, но малко предизвезстие. Не може аз спокойно да си празнувам коледа, нова година и рожденния си ден 10 дни, и на 4ти като дойда във ВИАС да ми сервират тази новина!? Това никога не е било, на мен не са ми били такива плановете. Всичко беше изчислено да си заверя на 5ти февруари и да си взема изпитите. А сега те ме вкарват в някъв филм да се чудя кво става. Защото разбираш ли .... Хайде няма нужда.
Колега, защо да е грубо? Срока за заверка е 15 седмици малко ли е? Седмицата за заверка е не за изготвяне на задачите и проектите а за тяхната защита и финализиране. Има заповед в която се казва, че срола за заверка е до 8. 01. 2010г. удължението до 11 е заради работното време на канцелариите, естествено най-вероятно ще се заверява и след това, но това не е в интерес на никой. Не е сериозно оправданието за учене и изготвяне на проектите. За триседмичната септемврииска сесия имаше издадена заповед и доста от катедрите я спазиха, който се чувства засегнат може да си търси правата (има студентски съвет който функционира добре).
Заверяването до края на семестъра е компромис, който продължава твърде дълго и е време да прекъсне, защото има учебен план и в него е посочена седмицата за заверка.
За да запазим репутацията си на елитно учебно заведение трябва да се спазват определени правила за да не стигнем до нивото на ВТУ примерно.
|
|
|
|
|
|
|
1. Tova da se zaveri do kraq na sedmicata za zaverki vav vias do sega 90% ot studentite ne uspqvaha, a smeq da tvardq sa i ne malko po-dobri ot segashnia razshiren priem...
2. Pravila trqbvat, no sitoto kakto go napraviha minalata godina i napraviha izklucheni za 4 i 5 kurs tazi godina da zapishat po starite pravila e dobro, no za tezi nadolu prosto - sedmica za zaverki, sesia i izpiti po nai-strogi pravila zashtoto kato gledam tezi izcepki s napravata na gotovi proekti i kupuvaneto na takiva... - bahti injenerite shte stanat...
3. Otnosno popravkite - e nqma da e losho da ima edna sedmica pone prez semestara za oshte edni popravki i vzimane na ostanali izpiti - prosto ponqkoga ima kofti semestri
Vesela sesia
|
|
|
|
|
|
|
Това голям виц прочетох - някой си бил планирал до 5ти февруари да заверява и след това да си вземе изпитите. Как точно си го планирал като се знае, че седмицата за заверки е до 8ми януари и повечето преподаватели биха направили компромис, ако ти остава само техния предмет и са в добро настроение да те почакат една, че и две седмици за да си защитиш проектчето. Стигаме пак до следната дилема - не ми се, учи, мързи ме да си правя проектите, но не искам да прекъсна. Хайде всички да си изберем по един вариант за себе си - или си правим нещата и нямаме проблеми, или не ни пука за университета и затова, че може да си попрезапишем 1-2 годинки без да мрънкаме като пички "ще прекъснаа, обърка ми се планааа, искам мамааа". Успех на всички на сесията и на колегите от "А" в заверките.
|
|
|
|
|
|
|
Не е и в интерес на никой, разни пияни дебили да се размотават в университета, да си правят фалшиви задания и да си намират готови курсови и проекти, да нямат никакви проблеми със заверките. На изпита със слушалката в ухото и всичко е на 6. Или пък като имаш пишка между краката и оценката ти при половината преподаватели спада автоматично на 3 или 4..
Какъв е проблема аз да си правя задачите през януари, непосредствено преди изпита, така и знанията са ми пресни после, това на кой пречи ??
Сега съм се сетил, сега ще ги правя. Поне ще си ги направя, а няма да ги взема на готово
|
|
|
Последна редакция: 11/01/2010 23:24 от kureee.
|
|
|
|
Такива са правилата, като си се записал да учиш, официално си признал, че съществуват и се задължаваш да ги спазваш. А това за пресните задачи за изпита - има преподаватели, при които, ако всичко ти е "прясно" и неулегнало, шансът ти е 0.
|
|
|
|
canon
Асистент
|
|
|
Висшето образование НЕ е задължително а правилата са за да се спазват от ВСИЧКИ. Колкото по-скоро се въведът ясни правила и започнат да се спазват (имам в предвит не само заверките и не само към студентите) толкова по-добре за всички. Ако някой иска да си прави задачите извън определения за това срок ще има на разположение още един семестър.
Не мисля, че има някой, на който да му е приятно да виси пред кабинетите цяла седмица вместо в тази седмица да направи няколко челни страници и да ги поднесе за подпис.
|
|
|
|
|
|
|
аве ПРАВИЛА! я се скрий с твоите правила!
досега никой ли не разбра че в тая игра правила няма и всеки се спасява както може.
дали ще преправяш по 56 пъти проекта си през семестъра, или просто ще седнеш накрая да го направиш си е личен избор на всеки.
Аз съм лично ЗА "да спиш цял семестър и две седмици да заверяваш" отколкото да преправяш по 56 пъти проекта си на всяко упражнение и да ставаш когато се прибират пияниците за да идеш до Унито.
|
|
|
|
|
| | |
|
|
|
|
|
|